Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da köylülerin mera eylemi

Bursa'da meraların kiraya verilmesine köylülerin tepkisi devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2014 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2014 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da köylülerin mera eylemi
 Bursa'da meraların kiraya verilmesine köylülerin tepkisi devam ediyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bursa İl Müdürlüğü’nün mera tahsislerine köylülerin itirazlarına her gün bir yenisi ekleniyor. Son olarak Karacabey’e bağlı Arız köyü sakinleri de, yıllardır hayvanlarını otlattıkları meranın kendilerinin haberi olmadan özel bir şirkete kiralanmasına tepki gösterdi. Köylüler, merada pankart açarak eylem yaptı.

Arızlı köylüleri, hayvanlarını otlattıkları alanların kendilerine geri verilmesini istedi. Köylülere haber verilmeden meranın atçılık şirketine tahsis edildiğini söyleyen Arız muhtarı Ali İhsan Kardeş, “Konuyla ilgili olarak başta İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz başta olmak üzere ilgili bütün mercilere başvurduk. Ancak bir cevap alamadık. Demokratik protesto hakkımızı kullanarak eylem yaptığımızda ise, söz konusu şirketin yöneticileri tarafından tehdit edildik. Şirket tarafından dikenli tellere zarar vermek gibi sudan sebeplerle mahkemeye verildim. Ancak ne asılsız iddialarla açılan davalar, ne de tehditler beni ve Arız halkını geri döndüremez" dedi.

Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Ömer Çelik’in tavrının kendilerini üzdüğünü belirten Kardeş, “Haklı davamızda bizi dinlemesi için Valimiz Münir Karaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’den destek bekliyoruz” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.