Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’da kentsel dönüşüm kapsamında 2100 bina yıkıldı

Recep Altepe Kentsel Dönüşüm Hakkında Açıklamada Bulundu

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2016 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2016 18:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’da kentsel dönüşüm kapsamında 2100 bina yıkıldı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentsel dönüşüm kapsamında Bursa’da 2100 binanın yıkıldığını belirterek, "Acilen yenilenmesi gereken 10 binlerce konut var. Biz müteahhitlerimize destek olmak amacıyla yeni tip imar yönetmeliğini yeniden uzatabiliriz" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de şehrin merkezinin dönüşebilmesi için inisiyatif alınma zamanının geldiğini söyledi. Hedeflerinin dünya semti fotoğrafı verecek semtler oluşturmak olduğunu kaydeden Altepe, “Şanslıyız, çünkü şehrimizde işini iyi bilen iş adamlarımız var” dedi.

Bursa’nın ilklerin şehri olduğunu vurgulayan Altepe, "Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çalışma sonucunda kentsel dönüşümde yetki Türkiye’de ilk olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne verildi. Biz her alanda yetki istiyoruz. Yerel yönetimlerin katkılarıyla ülke hedeflerine ulaşılabileceğini düşünüyoruz. Bu konuda da

Bursa örnek ve öncü olması lazım” dedi
Kentsel dönüşümün Bursa için en acil gündem maddesi olduğunu belirten Altepe, “Bursa deprem kuşağı üzerinde yer alıyor. Bundan dolayı vatandaşlarımızın acilen harekete geçmesi gerekiyor. Herkesin inisiyatif alması gerekiyor. Biz inisiyatif alanlara destek veriyoruz. Vatandaşlarımıza ve iş adamlarımıza yol göstermek, onlara ışık tutmak ve projelere katkı sağlayabilmek için 0,50 emsal kararı aldık. Bu kapsamda Bursa’da 2 bin 100 daire yıkıldı. 2 bin 100 aile can güvenliği olmayan binalardan kurtuldu. Acilen yenilenmesi gereken 10 binlerce konut daha var. Bu konuda müteahhitlerimize büyük görev düşüyor. Bursa’nın kendi içinde bir gücü var. Şehrimizin gücü bize yeter de artar bile. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşümde yetkiyi bize devrederek yapacağını yaptı. Artık demir tavına geldi. Biz müteahhitlerimize destek olmak amacıyla yeni tip imar yönetmeliğini yeniden uzatabiliriz” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.