Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’da iftar vaktinde pide kuyruğu

Ramazanın ilk akşamında evlerine pide götürebilmek için fırınlara akın eden vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.Bursa’da Ramazan’ı Şerif ayının girmesiyle birlikte dumanı üzerinde elle tutulamayan pideler ve iftara saatler kala başlayan...

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2017 18:50
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2017 20:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’da iftar vaktinde pide kuyruğu

Ramazanın ilk akşamında evlerine pide götürebilmek için fırınlara akın eden vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Bursa’da Ramazan’ı Şerif ayının girmesiyle birlikte dumanı üzerinde elle tutulamayan pideler ve iftara saatler kala başlayan pide kuyrukları Ramazan ayına renk katıyor. Bu akşam da ilk iftar sofrası öncesi ekmek fırınlarının önü pide kuyruklarına sahne oldu.

Türk kültürüne ait bir lezzet olup Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türü olan Ramazan pidesi bu ayda özel olarak yapılan birçok geleneksel yemeğin yanında iftar ve sahurda tüketiliyor. Payitaht şehri Bursa’da, bu Ramazan da her gün taze pide alma alışkanlığı sürdürülüyor. Fırınların önünde kuyruğa girerek sıcak pide alma geleneğini asırlardır sürdürülen vatandaşlar sırası gelince kağıda sarılı sıcak pidelerini alarak evlerinin yolunu tutuyor.

Fırıncılar öğle saatlerinde ürettikleri pideleri bakkal ve marketlere dağıtırken, akşam iftar sofrasında sıcak pide yemek isteyenler ise, hem vakit geçirmek hem de pide almak için fırın önünde kuyruğa giriyorlar. Yumurtalı seçeneğiyle 370 gramı 2,5 liradan satılan pideler dumanı üzerinde konulan iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

Pide kuyruğunda bekleyenler ise bu sırada yapılan sohbetler sayesinde eski Ramazanlarla alakalı nostaljik hatıraların tekrar zihinlerinde canlandığını söylüyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.