Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da hurda araç temizliği

Bursa'nın Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe sınırları içerisindeki boş arazi, yol kenarı ve sokak aralarına terk edilen hurda araçları topladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2015 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2015 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da hurda araç temizliği

Bursa'nın Osmangazi Belediyesi, yıllardır kullanılmayan ve çürümeye terk edilen hurda araçların toplanması için çalışma başlattı. Motor şasi numarasına bakarak araç sahiplerine ulaşan belediye ekipleri, hurdaya dönen araçlarını bulundukları yerden kaldırmaları yönünde vatandaşları uyardı. Motoru ve plakası olmadığı için sahiplerine ulaşılamayan araçlar ise, 5236 Sayılı Kabahatler Kanunu uyarınca 525 lira para cezası yazıldıktan sonra, iş makineleri ile toplanarak Osmangazi Belediyesi Soğanlı Şantiyesi’ne götürüldü. Hurda araçların toplanmasıyla birlikte kötü görüntü ve çevre kirliliği de ortadan kaldırılmış oldu.

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, hurda araçların zamanla haşerelerin barındığı ve madde bağımlılarının mesken tuttuğu yerler haline geldiğini belirterek, “Hurda araçlar kötü görüntü ve çevre kirliliği oluşturmasının yanında, zamanla çürüyüp parçalanarak içeriğinde bulunan tehlikeli maddeler doğaya karışıyor ve insan sağlığı için büyük tehlike oluşturuyor. Ayrıca, hurda araçların her an patlama ve yanma durumu olduğu için olası bir yangın çıkma durumu da söz konusu. Tespit edilen hurda araçlar toplanarak insan sağlığı güvence altına alınmakta ve çevre kirliliğinin de önüne geçilmektedir” açıklamasında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.