Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da gölet faciası

Bursa’da serinlemek için gölete giren ve bir süre sonra çırpınan küçük Yusuf ile onu kurtarmak isteyen amcası derin suda boğularak hayatını kaybetti. Kurtarma ekiplerinin gelmesini 3 saat bekleyen aile fertleri isyan etti. Küçük Yusuf'un annesi sinir krizi geçirirken, ekiplere 'Oğlumu torbaya koymayın' diye bağırdı.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2014 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2014 14:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da gölet faciası

Olay, dün akşam saatlerinde Bursa’nın merkez Nilüfer ilçesine bağlı Çalı beldesinin 4 kilometre güneyinde bulunan Çalı Göleti’nde meydana geldi. Görgü tanıklarının iddiasına göre, iki aile piknik yapmak için göl kenarında bulunan bir alanda oturmaya başladı. Bir süre sonra Yasin Altunay (13) isimli bir çocuk serinlemek için gölete girmek istedi. Suya girdikten kısa bir süre sonra çırpınan küçük çocuğu kurtarmak isteyen ve amcası olduğu öğrenilen 47 yaşındaki İbrahim Altunay da gölete girdi. Yeğenini kurtarmak isteyen amca da, bir süre çırpındıktan sonra derin suya yenik düştü. Amca-yeğen gölette boğularak hayatını kaybetti.

 

3 SAAT BEKLENDİ

Durumu polis ve sağlık ekiplerine bildiren aile fertleri göl kenarında ekiplerin gelmesini bekledi. Bir süre önce çıkarıldığı öne sürülen genelge gereği polisin sorumluluk alanındaki boğulma vakalarına sualtı grup amirliğinin bakması sebebiyle yaklaşık 3 saat ekiplerin gelmesi beklendi. Bursa’da göletin bağlı olduğu Çalı Mahallesi’nde açılan sualtı grup amirliğine henüz memur atanmaması sebebiyle Yalova Sualtı Grup Amirliği’ne bağlı ekiplerin gelmesi beklendi.

 

GAZETECİLER AKUT EKİBİNİ ÇAĞIRDI

Aile fertleri de uzun süre ekiplerin gelmemesine tepki gösterdi. Olay yerine görüntü almak için gelen basın mensupları sivil toplum örgütü olan Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekiplerine durumu bildirdi. Kısa bir süre sonra gölete gelen 5 kişilik AKUT ekibi, dalgıç kıyafetleri giyerek gölete girdi ve 15 dakikalık arama sonucu amca-yeğenin cansız bedenine ulaştı.

 

“OĞLUMU TORBAYA KOYMAYIN”

Küçük Yasin ve amcası İbrahim Altunay’ın cansız bedenlerinin arandığı sırada anne Altunay, sinir krizi geçirdi. Ekiplere ‘Oğlumu torbaya koymayın’ diye bağıran anne, “Allah’ım benim canımı da al, çıkarın sudan yavrumu göreceğim” şeklinde ağıt yaktı. İbrahim Altunay’ın göletten çıkarıldığı esnada anne Altunay, ‘Benim oğlum için canını verdin, cennete git ağabey’ diye bağırdı.

Göletten çıkarılan amca-yeğenin cansız bedenleri otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.