Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’da ‘Filistin Kültür Günleri’ başladı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ‘Filistin Kültür Günleri’nin açılış töreninde, Türkiye ile Filistin’in ortak noktaları bulunan ülkeler olduğunu ifade ederek, “Kudüs ve Filistin bizim kırmızı çizgimizdir” dedi.Bursa...

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2017 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2017 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’da ‘Filistin Kültür Günleri’ başladı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ‘Filistin Kültür Günleri’nin açılış töreninde, Türkiye ile Filistin’in ortak noktaları bulunan ülkeler olduğunu ifade ederek, “Kudüs ve Filistin bizim kırmızı çizgimizdir” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ‘Filistin Kültür Günleri’nin açılış törenine katıldı. Bursa Valiliği’nin ev sahipliğinde, Filistin Büyükelçiliği, Türkiye Cumhuriyeti Kültür Turizm Bakanı ve Filistin Devleti Kültür Bakanı himayelerinde düzenlenen ‘Filistin Kültür Günleri’, Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde gerçekleştirilen açılış töreni ve “Filistin Sanat Eserleri Sergisi” ile başladı.

Birlik mesajlarının verildiği programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Türkiye için öyle şehirler vardır ki, isimleri zikredildiğinde heyecanlanırız. Saraybosna gibi, Üsküp gibi, Bakü gibi, Medine ve Mekke gibi Kudüs de onlardan bir tanesi Öyle ülkeler vardır ki, ismi zikredildiğinde yine heyecanlanırız ve içimizde ılık ılık rüzgarlar eser. Bosna Hersek gibi, Azerbaycan gibi ve kesinlikle Filistin gibi Filistin bizim gerçekten özelimizdir. Her ne kadar son dönemde, Trump’ın saçmalıklarıyla Kudüs siyonizmin başkenti ilan edilmeye çalışılsa da, Mescid-i Aksa bizim ilk Kâbe’mizdir. Kudüs ve Filistin bizim kırmızı çizgimizdir. Cumhurbaşkanımızın bu konudaki yaklaşımı kaçınılmaz bir gerçek, bunu bütün dünya biliyor zaten. Dolayısıyla böyle bir süreçte böyle bir sergiyi de çok anlamlı buluyorum” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Başkan Aktaş, Türkiye ile Filistin’in birçok açıdan birliktelikleri olan iki ülke olduğunu belirterek, “Hem inancımız gereği, hem tarihimiz ve kültürümüz gereği çok ortak noktalarımız var. İnşallah bugün daha da artmasına ve daha sıkı sıkı birbirimize sarılmamıza vesile olur” dedi.

Bursa Valisi İzzettin Küçük ile İçişleri eski Bakanı Efkan Ala da, Filistin’in önemine vurgu yaptı. Konuşmaların ardından protokol mensupları sergiyi gezdi. Filistin’e özgü el emeği sanat eserlerini inceledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.