Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Bursa'da eğitim-öğretim yılı sıkıntılarla başlayacak"

Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Bursa Şubesi Başkanı Selçuk Türkoğlu, yeni eğitim ve öğretim yılının Bursa’da birçok sıkıntıyla başlayacağını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2015 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2015 16:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Bursa'da eğitim-öğretim yılı sıkıntılarla başlayacak"

2015- 2016 eğitim ve öğretim yılı yarın başlıyor. Bursa’da 540 bin öğrenci 1400 eğitim kurumunda 28 bin öğretmenle ders başı yapacak. Yeni dönemde Bursa'da okulların genel durumu ve yapılan çalışmalar hakkında basın toplantısı düzenleyen Türk Eğitim- Sen 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, “Zaten 14 gün gecikmeli başlayan eğitim öğretimin rayına girmesi en erken ekim ayının sonunu bulacak. Kayıtlar tamamlanamamış, görevlendirmeler bitmemiş ve okullarımız da tam olarak eğitim öğretime hazır hale getirilememiştir. 9. sınıfa gitmesi gereken 5 bine yakın öğrencimiz okulsuz kalmıştır. Veliler halen kapı kapı dolaşmakta ve okul aramaktadır. Hal böyleyken e-okul sisteminde en düşük puanlı meslek liselerinin dahi kontenjanı sıfır gözükmektedir. Bursa’da yeteri kadar Anadolu lisesi bulunmamaktadır. Eğitimi planlayanlar tercihlerini meslek ve imam hatip liselerinden yana yaptı. Bu yüzden Bursalı öğrenciler yüksek puanlarla gidecek Anadolu lisesi bulamıyor. TEOG'da merkezde birinci yerleştirme sonuçlarına göre ortalama taban puan 410 iken, hemen yanı başımızda Eskişehir ve Balıkesir illerinde taban puan 350'dir. 10 bine yakın çocuğumuz mecburen meslek ve imam hatip liselerine yönlendirilmiştir. Genel liselerin kapanmasından ve yeteri kadar Anadolu lisesi açılmamasından dolayı parası olanlar özel okullara olmayanlar ise mecburen meslek liselerine gitmek durumunda kalmıştır” dedi.

Bursa milli eğitimin çözüm bekleyen devasa meseleleri olduğunu ilerin süren Türkoğlu, “En az 7 bin derslik ihtiyacı var. Merkezde sabah namazından önce ders başlayacak ve yatsı namazından sonra bitecek. Yine en az 4500 öğretmen açığı var. Ücretli görevlendirmelerine devam. Okul sayısı kadar kadrolu hizmetlimiz yok. Bilhassa göç alan bölgelerde hizmetli yokluğundan okullar kokuyor. Yeterince rehber öğretmen yok. Her 750 öğrenciye bir rehber öğretmen düşmekte. Malum 4+4+4 dönüşüm sebebiyle artık bir mahallemizde ya ilkokul ya da orta okul yok. Bursa’nın doğusu Bangladeş standartlarında, batısı Belçika devlet okulları arasında. Bu fırsat eşitsizliği günden güne derinleşerek devam etmekte” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.