Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da dokuma eserleri sergisi

Dokuma tasarımına gönül veren Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrenci ve öğretim üyelerinin dört yıl süren araştırmaları sonucu hazırlanan, Anadolu'nun binlerce yıllık efsanelerinin dokumaca ifade edildiği eserler, Bursalı sanatseverlerle buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2015 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2015 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da dokuma eserleri sergisi
 Dokuma tasarımına gönül veren Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrenci ve öğretim üyelerinin dört yıl süren araştırmaları sonucu hazırlanan, Anadolu'nun binlerce yıllık efsanelerinin dokumaca ifade edildiği eserler, Bursalı sanatseverlerle buluştu.

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’nin (TETSİAD) sponsorluğunda düzenlenen ‘Dokumaca Efsaneler’ sergisi, Yıldız Sarayı Şehir Müzesi ve Home&Tex Fuarı’ndan sonra şimdi de Bursalı sanatseverlerle buluştu. Merinos Tekstil Sanayi Müzesi’ndeki serginin açılışı, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, TETSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve Özdilek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdelik’in de katıldığı törenle yapıldı.

Serginin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın kalkınmada lokomotif bir kent olarak kendi markalarını üreten bir kent olduğuna dikkat çekti. Tekstilin gıda gibi temel bir sektör olduğuna değinen Başkan Altepe, “Türkiye’nin hedefleri var. Şehirler de bu hedefleri yakalarsa, Türkiye hedeflerine ulaşır. Bursa, tekstil denildiğinde ilk şehirlerden biridir. Tekstil, temel sektördür gıda gibi. Vazgeçilmeyecek ve yıldızı parlayacak olan bir sektör. İçinde bulunduğumuz mekan da Atatürk’ün açtığı bir fabrikadır. Tekstili geliştirmek için kurulmuştu, misyonunu tamamladı. Özel sektör de tekstilde daha çok kendini geliştirdi. Merinos fabrikası da artık bu müzede yaşıyor. Tekstil sanayiinin mihenk taşı olan fabrika alanındaki Merinos Tekstil Sanayi Müzesi’nde böyle bir sergi açılmasını çok anlamlı buluyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise, dokumaca sergisini sektör adına çok önemsediklerini vurguladı. Sektörün, tasarım, inovasyon ve Ar-Ge’yi beraberinde buluşturduğunda büyük güç kazandığını ifade eden Burkay, “Biz Bursa’yı estetik, sanat ve Ar-Ge konusunda sektörün kalbi olarak görüyoruz. Bu mekanı kurmak ve yaşatmak çok önemli. Serginin açılışında emeği geçenleri tebrik ediyorum. TETSİAD, ev tekstili sektörünün en büyük çatı kuruluşudur. Birçok sosyal projeyi de beraberinde yürütüyor. Bu alanda çalışan gençlerimiz de bu çalışmaların böyle platformlarda sergilenmesiyle teşvik olacak. Biz gençlerimizle hedefimize yakalayabiliriz. Gençlerimiz bizim için çok önemli” diye konuştu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ise, sergide 10 binlerce yıllık dokuma ile ilgili hikayenin anlatıldığına değindi. Büyükekşi, “Burada hedef bir. Tarihiniz ne kadar eski ise firmanız ne kadar geçmişe dayanıyorsa o kadar kıymetlisiniz. Tekstil sektörü de gerek Türkiye gerekse de Bursa açısından çok önemli bir sektör. Bu potansiyeli anlatmak için tüm dünyaya 'Türkiye’nin tekstil potansiyelini keşfet' diyeceğiz. Bu tür on binlerce yıla dayanan geleneğimizi dünyaya anlatmalıyız. Bu sergi de son derece önemli. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.

Özdilek Yönetim Kurulu Başkanı ve TETSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek ise, 20 milyar dolar üzerinde tekstil ihracatı olduğunu belirterek, Türkiye’nin sayılı tekstil ihracatçılardan birisi olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri sergiyi gezdi ve genç sanatçılarda eserler hakkında bilgiler aldı. Başak Özdemir Uysal, Buket Pekel, Esat Destanoğlu, Feriha Işıldar, Gül Bolulu, Gülhan Güleçer, Günay Aykaç Atalayer, Işıl Eraslan, Nurten Yüksel, Selime Amanjani, Şafak Akalın, Şenay Takuş, Yasemin Özbey ve Özge Usluca’nın eserlerinin yer aldığı sergi bir ay boyunca Merinos Tekstil Sanayi Müzesi’nde ziyaret edilebilecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.