Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’da davulcular sahurda iş başı yaptı

On bir ayın sultanı Ramazan’ın gelmesiyle birlikte Ramazan davulcuları iş başı yaptı ve vatandaşları sahura kaldırmak için sokak sokak dolaşmaya başladı.Ramazan ayının olmazsa olmazı olan Ramazan davulcuları, iş başı yaptı. Davulcular...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2017 05:01
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2017 08:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’da davulcular sahurda iş başı yaptı

On bir ayın sultanı Ramazan’ın gelmesiyle birlikte Ramazan davulcuları iş başı yaptı ve vatandaşları sahura kaldırmak için sokak sokak dolaşmaya başladı.

Ramazan ayının olmazsa olmazı olan Ramazan davulcuları, iş başı yaptı. Davulcular maniler eşliğinde sokak sokak dolaşarak insanları sahura kaldırdı. Kimi kamyonet kasasında kimi de yürüyerek mahalleleri dolaşan davulcular, gecenin sessizliğini bozdu.

Ramazan ayının ilk sahuru için gecenin karanlığında yollara düşen davulcular sayesinde Bursa vatandaşı sahura vaktinden kalkabilecek.

15 senedir Bursa sokaklarında Ramazan davulculuğu yaptığını söyleyen Aykut Orman, “Hayırlı Ramazanlar, herkese. Ramazanlar eski gibi değil artık, insanlar telefonlarının alarmlarıyla kalkıyor ama biz yine de geleneğimizi devam ettiriyoruz” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.