Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’da darbe girişimi davasında 16 sanık hakim karşısına çıktı

Bursa’da 15 Temmuz darbe teşebbüsünden sonra gözaltına alınan sözde Bursa sıkıyönetim komutanı Albay Yurdakul Akkuş ile 13’ü tutuklu toplam 16 sanığın yargılanmasına devam edildi.15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye genelinde...

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2017 20:25
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2017 23:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’da darbe girişimi davasında 16 sanık hakim karşısına çıktı

Bursa’da 15 Temmuz darbe teşebbüsünden sonra gözaltına alınan sözde Bursa sıkıyönetim komutanı Albay Yurdakul Akkuş ile 13’ü tutuklu toplam 16 sanığın yargılanmasına devam edildi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye genelinde hakkında ilk gözaltı kararı verilen Albay Yurdakul Akkuş ve 13’ü tutuklu toplam 16 sanığın yargılanmasına 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmada 5 şahit dinlendi. Dinlenen şahitler arasında bulunan Bursa Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Alaağaçlı, “O gece Emniyet Müdür Vekili Vehbi Karadağ’ın emriyle ekiplerle toplandık. Acemler’deki tedbirlerin ardından Osmangazi İlçe Jandarma Komutanlığına güvenlik ve yol tedbiri için gittik. Daha sonra Terörle Mücadele Şube Müdürü Gökhan Eliaçık’ın geleceği bilgisi geldi. Terörle Mücadele ekipleri geldiği zaman Ali teğmen bize zorluk çıkarttı. Akkuş’un orada olmadığını söyledi. Daha sonra Akkuş’un içeride oturduğunu öğrendik. Kendisini gözaltına aldık. Hakkında gerekli işlemleri yaptık” dedi.

Sanık avukatlarının savunmalarından sonra söz alan sanıklar, ailevi sebepleri ve 10 aydır tutuklu bulunduklarını göz önüne alınarak tahliyelerini istedi.

Sözde sıkıyönetim komutanı Akkuş ise, “Şahitler suça ilişkin bir şey bahsetmediler. İki yer ön plana çıkıyor. Bölge Komutanlığı ile Osmangazi İlçe Komutanlığı. Komutan evine git dedi. Ben de evim olan Osmangazi İlçe Jandarma Komutanlığına gittim. Kendi iç işlerimize yönelik emirler verdim. Aksi durum olsaydı buradaki sanıkların hepsi beni infaz ederdi” diye konuştu.

Cumhuriyet savcısı, sanıkların tutukluluk halinin devamını istedi. Kısa bir aranın ardından mahkeme heyeti diğer şahitlerin dinlenmesine, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.