Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da Cumhuriyet coşkusu

Bursa'da cumhuriyetin 91. yılı coşkuyla kutlandı. Tören, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin halkı selamlamasıyla başladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2014 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2014 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da Cumhuriyet coşkusu
 Bursa'da cumhuriyetin 91. yılı coşkuyla kutlandı. Tören, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin halkı selamlamasıyla başladı. İstiklal Marşı'nın okunması ve bayrağın göndere çekilmesinin ardından Karaloğlu konuşma yaptı. Karaloğlu, "Türkiye'nin doğum gününü kutluyoruz. Kutlu olsun. Cumhuriyetimiz bin yaşasın. Nice eşsiz kahramanların ruhları şad olsun. Allah gazilerimize uzun ömür versin. Ecdadımız bize vatan bıraktı. En büyük hizmetimiz emanete sahip çıkmaktır" dedi.

 

SOMALİLİ GENÇLERİN KILIÇ-KALKAN OYUNUNA TAM NOT

Karaloğlu'nun konuşmalarının ardından folklor ve kılıç kalkan ekipleri gösteri yaptı. Ayrıca sporcu gençler de birbirinden ilginç şovlar yaptı. 3 yıldır Bursa Mesleki Teknik Lisesi'nde öğrenim gören Somalili öğrenciler kılıç-kalkan oynadı. Başbakanlığın projesiyle Bursa'ya gelen Somalili öğrenciler, 2 yılda öğrendikleri kılıç-kalkan oyununu başarıyla sahneleyerek vatandaşlardan tam not aldı.

Somalili öğrenciler, "3 yıldır Bursa'da eğitim görüyoruz. Kılıç kalkan oyununu oynarken ilk başlarda zorlandık. Bu oyun çok hoşumuza gitti. Bu oyundan büyük keyif alıyoruz" diye konuştu.

Heykel'deki kutlamalar resmi geçitle sona erdi. Protokol mensupları, daha sonra Heykel'den Cumhuriyet Caddesi'ne kadar yürüdü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.