Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da Cumhuriyet Bayramı konseri

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Konseri’nde sahneye çıkan 150 kişilik dev sanatçı kadrosu, Bursalıları mest etti.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2014 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2014 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da Cumhuriyet Bayramı konseri
 Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Konseri’nde sahneye çıkan 150 kişilik dev sanatçı kadrosu, Bursalıları mest etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Cumhuriyet Bayramı Konseri’ ile Bursalılar Cumhuriyetin 91. Kuruluş yıldönümünü coşkuyla kutladı. Atatürk Kongre Kültür Merkezi (AKKM) Osmangazi Salonu’ndaki konsere, Bursalılar yoğun ilgi gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konserde, ışık ve ses efektleriyle sahnelenen dans gösterisi izleyenlerden büyük alkış aldı. Daha sonra Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği bölümleri, Bursa Mehter Ekibi, Bando şefliği ve Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası’ndan oluşan 150 kişilik dev sanatçı kadrosu sahnede yerini aldı.

Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği’nin değerli eserlerini solo ve koro olarak seslendiren sanatçılar, yöresel parçalarla da sanatseverlere unutulmaz anlar yaşattı. ‘Bursa’nın ufak tefek taşları’ şarkısıyla bitirilen konserin sonunda Bursa Mehter Takımı da sahneye çıktı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe izleyicilerle birlikte ellerindeki Türk bayraklarıyla Mehter Takımı’na eşlik etti.

Programın sonunda konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, Türkiye’nin sevinç, heyecan, barış günü yaşadığını, Cumhuriyetimizin 91. kuruluş yıldönümünün kutlandığını hatırlattı. Tüm Bursalıların bayramını kutlayan Başkan Altepe, ”Güzel vatanı bizlere emanet eden, güzel vatanı yurt edinen ecdadımızı rahmetle anıyoruz. Kurtuluş Savaşı’nı yaparak Cumhuriyet’i bizlere emanet eden başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm silah arkadaşlarını rahmetle anıyoruz. Bizler de vatanımıza ve ecdadımıza sahip çıkacağız. Onların yolunda yürüyeceğiz. Devletimize ve Bursa’mıza sahip çıkacağız. Türk milletini parçalamak, haritadan kazımak istediler. Ama başaramadılar. Bundan sonra da başaramayacaklar. Bu bayrak hiçbir zaman göklerden inmeyecek. Bursa her zaman öncü olacak. Bu konserle gösterdik ki Bursa müziğin de başkenti. Başta Şube Müdürümüz Turgay Mercan olmak üzere tüm sanatçılarımızı tebrik ediyorum. Tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun” dedi.

Bursa Kent Konseyi (BKK) Başkanı Semih Pala ise, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından önemli bir organizasyona imza atıldığını belirtti. Bursa’nın her alanda olduğu gibi sanat alanında da gücünü gösterdiğini belirten Pala, Türkiye’nin böylesine bir konseri ilk defa gördüğünü ifade etti. Konseri düzenleyen Orkestra Şube Müdürü Turgay Mercan’a teşekkür eden Pala, sanatçıları tek tek izleyicilere alkışlattı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.