Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’da Çerkez rüzgarı

Bursa Çerkez Kültür Derneği’nin Osmangazi Belediyesi’nin desteği ile düzenlediği ‘Çerkez Etnografya Sergisi’ ilgi gördü.Soğanlı Kültür Merkezi’ndeki sergide Çerkez kültürü gözler önüne serildi. Sergi açılışında konuşan...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2017 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2017 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’da Çerkez rüzgarı

Bursa Çerkez Kültür Derneği’nin Osmangazi Belediyesi’nin desteği ile düzenlediği ‘Çerkez Etnografya Sergisi’ ilgi gördü.

Soğanlı Kültür Merkezi’ndeki sergide Çerkez kültürü gözler önüne serildi. Sergi açılışında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Tarih şehri Bursa, dünyanın 4 bir yanından gelen insanların yıllardır bir arada yaşadığı kültür mozaiği bir şehir” dedi.

Bu zenginlikler korunup yaşatıldığı müddetçe millet olarak dünya üzerindeki varlığımızın da süreceğini belirten Başkan Dündar, “Belediye olarak bizler bu tür kültürel faaliyetlere her türlü desteği veriyoruz. Farklı kültürlerden olsak da bayrağımız bir, inancımız bir. Çerkez Kültür Derneği’ne ve diğer emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu sergide yer alan eserlerin sahibi Abdül Kadir Özyılmaz abimize de, kültür mirasımız olan bu eserleri koruyup sakladığı için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sergide yer alan eserlerin önemli bir kısmının sahibi olan ve Çerkez kültürünü tanıtmak için pek çok ilde sergi açan Çemişo Kadir lakaplı Abdülkadir Özyılmaz, sergiye verdiği destekler için Mustafa Dündar’a teşekkür etti. Özyılmaz, “Sergide pek çok sanat eseri ve etnografik eserler bulunmakta. Geçmişten günümüze gündelik hayatımızda kullanılan eşyalardan ve sanat eserlerinden oluşan bu sergimiz, biz Çerkezlerin bir aynası” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.