Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’da bedava armut izdihamı

Bursa’da halka bedava dağıtılan 5 ton deveci armudu kısa sürede tükendi.Gürsu Kaymakamlığı, Gürsu Belediyesi, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Uludağ Üniversitesi iş birliğiyle "3. Deveci Armudu Şenliği...

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2016 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2016 20:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’da bedava armut izdihamı
Bursa’da halka bedava dağıtılan 5 ton deveci armudu kısa sürede tükendi.

Gürsu Kaymakamlığı, Gürsu Belediyesi, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Uludağ Üniversitesi iş birliğiyle "3. Deveci Armudu Şenliği ve Armut Paneli" düzenlendi. Şenlik münasebetiyle Ulucami önünde vatandaşlara 5 ton deveci armudu dağıtıldı. Mehter marşları eşliğinde yapılan armut dağıtımında izdiham yaşandı. 5 ton armut kısa sürede tükendi.

Deveci armudunun Gürsu için büyük önem arz ettiğini belirten Gürsu Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez, “Ufak bir ilçe olmamıza rağmen şu anda 25 bin dönüm alanda meyve üretiyoruz. Armut üretiminde böyle bir toprak dünyada yok. Türkiye’de armut üretimin yüzde 25’ini, deveci ve santa maria armudunun ise yüzde 50’sini Gürsu olarak bir yetiştiriyoruz. Yalnızca armut üretiminden 200 milyon dolar kazanıyoruz. Eğer armudu çıkarırsanız Gürsu’da çiftçi kalmaz “ diye konuştu.

Belediye Başkanı Mustafa Işık ise, üreticinin yanında olduklarını, deveci armudunun marka olması için her türlü desteği sağlayacaklarını ifade etti. Işık, “Hiç armut yemeyen vatandaşlarımıza ulaşmayı hedefledik. Gürsu’da yıllık 50 bin ton üretilen deveci armudunun ülkeye girdisinin daha fazla olmasını sağlamak için buradayız. Tüketicilerin kaliteli ve ucuz armut yemesini arzu ediyoruz“ diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.