Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da 9 işadamı tutuklandı

Bursa merkezli Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 19 kişiden 9'u tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2016 23:39
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2016 00:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da 9 işadamı tutuklandı

Bursa'da FETÖ/PDY operasyonu kapsamında gözaltına alınan 171 kişiden bugün, "Terör örgütüne yardım ve yatakrlık" suçundan  adliyeye çıkartılan 19 işadamının sorgulaması tamamlandı.
Alınan bilgiye göre, Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında doktor, akademisyen ve iş adamlarının da bulunduğu 19 zanlı, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
Nöbetci Mahkeme, Ayhan K., Ömer K., Sail Y., Mehmet B., Sevgi D., Uğur Ufuk E., Yunus D., Mehmet Ali Y., Bülent Ö.'nün ise tutuklanmasına karar verdi.
8 kişinin adli kontrol şartıyla ve 2 kişi de savcılık tarafından serbest bırakıldı.
Bursa merkezli 28 Temmuz'da başlatılan FETÖ/PDY operasyonu kapsamında, aralarında eski Bursa Valisi Şahabettin Harput, eski İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ve eski Bursa Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam'ın bulunduğu 152 kişi gözaltına alınmıştı.
Tutuklanan zanlılar cezaevine kondu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.