Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da 65 bin TL ödüllü bilim yarışması

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa'ya kazandırılan Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), 65 bin lira ödüllü proje yarışması düzenliyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2014 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2014 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da 65 bin TL ödüllü bilim yarışması
 Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa'ya kazandırılan Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), 65 bin lira ödüllü proje yarışması düzenliyor.

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nce bu sene 4'üncüsünü düzenleyecek olan Bursa Bilim Şenliği 8-10 Mayıs 2015 tarihinde Merinos AKKM’de yapılacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi, il Milli Eğitim Müdürlüğü ve BEBKA ortaklığında gerçekleştirilecek olan şenlik Türkiye’yi ve Bursa’yı bilim için bir araya getirecek. Bilim Şenliği’nin bu seneki konusunun geleceğinin tasarım ve inovasyon olacağını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, “Bu sene diğer yıllardan farklı olarak proje yarışması düzenleniyor. 5 ayrı kategoride ilk üçe giren projeye para ödülü takdim edilecek. Temel eğitim okulları, orta öğretim okulları ve mesleki eğitim okullarının projelerinin Birincilerine 5 bin, ikincilerine 3 bin üçüncülerine 2 bin lira ödül takdim edilecek. Yüksek öğrenim kurumlarının projelerinin birincilerine 6 bin, ikincilerine 4 bin ve üçüncüleri 3 bin lira verilecek. Kaşiflerin birincisi ise 10 bin, ikincisine 7 bin ve üçüncüsü 5 bin lira parayla ödüllendirilecek. Proje yarışmasında toplam 65 bin liralık ödül verilecek" dedi.

Projelerin jüri tarafından değerlendirileceğini belirten BTM Genel Koordinatörü Rıfat Bakan, “Jüri, sektöründe lider iş adamları, duayen akademisyenler ve kamu sektöründeki karar vericilerden oluşacak. Başvuruda bulunmak isteyen bilim severler, temel eğitim okulları projeleri, orta öğretim okulları projeleri, mesleki eğitim okulları projeleri, yüksek öğrenim kurumları projeleri, ferdi kaşifler kategorilerinde proje hazırlayabilecek. 400’e yakın katılımcıya proje yazma eğitimi verildi. Gayemiz toplumumuzun değerli projeler üretmesine ve hayata geçirebilmesine katkı sağlayabilmek” diye konuştu.

BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci ise, böyle bir organizasyonun ortağı olmaktan mutlu olduklarını söyledi. Değirmenci, “Bilim Teknoloji Merkezi ile sadece bilim şenliği değil, yıl içerisinde de farklı faaliyetler yapmayı düşünüyoruz” dedi.

BİLİM ŞENLİĞİNE İTALYAN ORTAK

Tasarım ve inovasyon konusunun işleneceği Bursa Bilim Şenliği Avrupa’nın da dikkatini üzerine çekmeyi başardı. Geçen sene İtalya, İngiltere, Fransa ve Almanya gibi ülkelerden 7 farklı bilim ekibi şenlikte yer aldı.

Ferdi katılmak isteyenler ve üniversite kulüpleri www.bursabilimsenligi.org üzerinden 27 Şubat 2015 tarihine kadar, okullar ise Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne başvuracak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.