Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’da 24 hakim ve savcı tutuklandı

15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından Bursa’da gözaltına alınıp sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 45 hakim ve savcıdan 24’ü tutuklandı.Fetö terör örgütü mensubu bir gurup asker tarafından 15 Temmuz gecesi yapılan darbe...

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2016 02:33
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2016 09:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’da 24 hakim ve savcı tutuklandı
15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından Bursa’da gözaltına alınıp sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 45 hakim ve savcıdan 24’ü tutuklandı.

Fetö terör örgütü mensubu bir gurup asker tarafından 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişiminin ardından Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) talebi doğrultusunda, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla 45 hakim ve savcı gözaltına alındı. Emniyetteki yapılan sorgulamanın ardından sağlık raporları alınan 45 kişi sabahın erken saatlerinde terör örgütüne üye olmak’ ve ’Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek’ suçlarından adliyeye sevk edildi.

Hakim ve savcılarının ifadelerinin alınması işlemi gece geç saatlere kadar devam etti. 45 kişiden 33 tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilirken 12 si savcılıktan serbest kaldı. Gece saat 02:00 ye kadar ifade veren hakim ve savcıdan 24’ü tutuklanırken 9’u hakkında ise adli kontol kararı verildi. Tutuklanan 24 kişi geniş güvenlik önlemleri arasında otobüse bindirilip Bursa H Tipi Ceza Evine gönderildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.