Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'a hırsızlar o mahalle halkını bezdirdi

Bursa’da, sokak lambalarının şalterini indiren hırsızlar, evleri soyup soğana çevirdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2015 09:22
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2015 10:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'a hırsızlar o mahalle halkını bezdirdi
 Bursa’da, sokak lambalarının şalterini indiren hırsızlar, evleri soyup soğana çevirdi.

Yahşibey Mahallesi Porsuk Aralığı sakinleri hırsızlık olaylarında şikayetçi. Mahallenin girişinin ve çıkışının dar olması ve kamera bulunmaması hırsızlara davetiye çıkarıyor. Vatandaşın iddiasına göre mahalleye gelen hırsızlar önce sokak lambasının şalterini indiriyor. Hırsızlar, mahalle karanlığına bürünmesini fırsat bilip evleri talan ediyor. Ev sahibi eğer uyanırsa da kaçmaları ve gizlenmeleri rahat oluyor.

En son hırsızlık olayı da İbrahim Cengiz’in evinde yaşandı. İstanbul’dan akşam eve dönen İbrahim Cengiz, kapısını kilitleyip uyudu. Daha sonradan eve giren hırsızlar kapıda bulunan arabanın anahtarını, cep telefonlarını ve spor ayakkabılarını alıp ayrıldı. Şirket arabası çalınan Cengiz kara kara düşünmeye başladı. Emniyete konuyla ilgili başvuran İbrahim Cengiz, “Evime hırsız girdi. Çalıştığım firmaya ait olan aracın anahtarı alınarak araç götürüldü. Mahallemizde hırsızlık olayları arttı” dedi.

İki hafta önce de kendi evlerine hırsız girdiğini, ancak hırsızın kapıyı açarken çıkardığı sesten dolayı uyandığını anlatan Ali Akbağ, “Evime girilmeye çalışıldığı zaman sokak lambalarına baktım, hepsi kesikti. Oğlum camdan eve gelen hırsızı yakalamak istedi. Ancak kaçarak uzaklaştı. Sokağın karanlık olmasından dolayı kaçan kişinin yüzünü görmedim” şeklinde konuştu.

Mahalleli hem sokak lambalarına bir çare bulunmasını, hem de sokaklarına MOBESE koyulmasını istiyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.