Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Yıldırım 300 bin domino taşı ile rekor kıracak

Yıldırım Belediyesi, cumhuriyetin ilanının 93. yılını coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor.Törenler, 29 Ekim saat 18.30’da Gökdere Meydan’ından başlayacak kortej yürüyüşü ile start alacak. Atlı milisler ve mehter takımın öncülüğünde...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2016 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2016 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa Yıldırım 300 bin domino taşı ile rekor kıracak
Yıldırım Belediyesi, cumhuriyetin ilanının 93. yılını coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor.

Törenler, 29 Ekim saat 18.30’da Gökdere Meydan’ından başlayacak kortej yürüyüşü ile start alacak. Atlı milisler ve mehter takımın öncülüğünde Bayrak Alanı’nda son bulacak yürüyüşün ardından gösteriler başlayacak. 300 bin domino taşı kullanarak ‘Türkiye’nin en büyük domino koreografisinde mili mücadele, Çanakkale destanı, Karagöz-Hacivat, Türkiye haritası ve ilk meclis gibi motifler işlenecek. Aynı zamanda Türkiye rekorunun da kırılacağı domino koreografisini bu alanda birçok rekora imza atan Almanya, Avusturya, ABD, Kanada, Hollanda ve İsviçre’den gelen 14 kişilik ekip hazırlıyor. Gösterinin arından Serdar Tuncer, Ahmet Yenilmez, Esat Kabaklı, Dursun Ali Erzincanlı ve Zara, kahramanlık şiirleri ve türkülerini seslendirecek.

15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminin ardından bu yıl ki 29 Ekim’in ayrı bir önem kazandığına işaret eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Milletimiz, 40 yıllık hain planların bir parçası olarak girişilen 15 Temmuz’daki darbe girişiminin milletin birlik ve beraberliğiyle 4 saat gibi bir sürede bertaraf edildi. İnsanımızın, demokrasimize, devletimize sahip çıkmak adına ortaya koyduğu bu irade, dünya demokrasi için bir milattır. İşte 29 Ekim bu şuur ve ruhla karşılayacağız. Biz Cumhuriyet Bayramını kutlarken, aynı zamanda Anadolu’nun kapılarını bize açan 1071 Malazgirt’in, Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşunu, İstanbul’un fethini de kutluyoruz. Biz yüz yılla sınırlandırılamayacak kadim bir medeniyetin mirasçılarıyız. İşte domino koreografimizde bu kadim medeniyetimizin izlerini yansıtarak bir rekor kıracağız” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.