Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'ya güzel haber!

Bursa’nın Mudanya, Karacabey ve Gemlik ilçelerinin Marmara Denizi’ne olan kıyıları ile İznik gölündeki plaj ve kamplarda Haziran ayı sonunda da yapılan ölçüm sonuçları sevindirdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2016 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2016 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'ya güzel haber!
Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü, Haziran ayı sonunda sahillerden alınan numunelerin sonuçlarını açıkladı.

Gemlik ve Mudanya’da 9, Karacabey’de 3 ve İznik gülü kıyısında 4 olmak üzere, 24 kamp ve plajda ölçümler yapıldı. 24 plajın hepsi temiz çıktı. 100 mililitrede bulunan bakteri sayısının kılavuz ve zorunlu değerler olarak dikkate alındığı ölçümlerde, toplam koliform, fekal koliform ve fekal streptekok parametrelerinin, tüm sahillerde referans değerler aralığında olduğu tespit edildi.

Kirlilik ölçümlerinde, 24 plajdan 18’inde ’iyi kalite’ su tespitine yer verilirken 6 plajda deniz suyu orta kalitede çıktı.

Gemlik’te Narlı, Gemsaz, Kumsaz, Kurşunlu Hanımlar, Karacaali plajlarında “İyi Kalite Su”, Küçükkumla, Hasanağa, Büyükkumla plajları “Orta Kalite Su”, Mudanya’da Kızılay Kampı, Burgaz Altınkum, Burgaz, Kumyaka, Zeytinbağı, Çoşkünöz, Eğerce plajlarında “İyi Kalite Su”, Eşkel ve Mesudiye plajları “Orta Kalite Su”, Karacabey ilçesinde ise Yeniköy, Malkara, Kurşunlu Halk Plajı, İznik gölünde Göllüce, Orhangazi ve Darka Tatil Köyü’nde “İyi Kalite Su”, İnciraltı Mevkii Halk plajında ise “Orta Kalite Su” tespit edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.