Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa vites büyüttü!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın kurulacak savunma sanayii ile Türkiye’ye yön vereceğini söyledi. Türkiye’nin hedefleri doğrultusunda bugün metrodan tramvaya, hızlı trene, raylı sisteme ve uçağa kadar pek çok...

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2016 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2016 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa vites büyüttü!
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın kurulacak savunma sanayii ile Türkiye’ye yön vereceğini söyledi. Türkiye’nin hedefleri doğrultusunda bugün metrodan tramvaya, hızlı trene, raylı sisteme ve uçağa kadar pek çok ulaşım aracının yapıldığı Bursa’da ileri teknoloji ürünleri ve savunma sanayii için kollarını sıvadıklarını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Bizim yüksek teknolojik ürüne geçmemiz lazım. Yükte hafif parada ağır. 50 TIR fındık 1.5 kilo uçak parçası yapmıyor” dedi.

Türkiye’nin güçlü ve lider ülke olabilmesi için tüm araç ve cihazlarını kendisinin yapması gerektiğini savunan Başkan Altepe, "Bakın insansız hava aracının ne kadar işe yaradığını gördük. Şu anda roketler, füzeler yapılıyor. Bunlar gerekiyor. Türkiye güçlü, bağımsız ve büyük bir ülke olacaksa, artık bunları kendimiz de halletmemiz gerekiyor. Bu konuda Bursa öncü. Türkiye’nin hedefleri doğrultusunda biz araçlarımızı ürettik. Metrolar, tramvaylar, hızlı trenler ve raylı sistem araçları yapılabiliyor. Artık yerli uçağa da girildi o da yapılabiliyor. Yerli arıtma sistemleri, çamur yakma sistemleri dünyanın son teknolojik ürünleri hepsi burada, en karmaşık otopark sistemleri dahi Bursa’da üretiliyor. Şimdiden sonra özellikle yüksek teknolojik ürünler özellikle de savunma sanayi bunlar önemli Bursa’da bunların teknik altyapısı hazır ve bizler de bu konuda diğer eksiklerimizi de gideriyoruz. Bursa’da bu altyapı var Bursa’da bu birikim var. Bizler bunları başarabiliyoruz diyoruz. Bursa kendini bu şekilde rol alarak gösteriyor. Kendi yaptığı cihazlarla kendi yaptığı sistemlerle birlikte artık dünyanın gündemine geliyor. Raylı sistemler arasında dünyanın en büyük ilk 10 şehri arasına girdik. Bu da bize Türkiye ve Bursa’nın ne kadar büyüdüğünü gösteriyor. İnşallah bundan sonra da başta savunma sanayi olmak üzere havacılıkta Bursa önemli bir hamle yapacak. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Altepe, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hedefimiz büyümekse, güçlenmekse şu mevcut sistemle üretimimizi ihracatımızı arttırsak da uzun vadeli hedeflerimizi yakalamamıza imkan yok. Çünkü yaptığımız bu ihracatı ne limanlarımız karşılayabilir, ne de bizim TIR’larımız taşıyabilir. Bizim yüksek teknolojik ürüne geçmemiz lazım. Yükte hafif parada ağır. 50 TIR fındık 1.5 kilo uçak parçası yapmıyor. Onun için biz bu yüksek teknolojik ürünler, uçaklar, uçak parçaları gibi hava taşıtları başta olmak üzere savunma sanayiine geçmemiz gerekiyor ki biz bu konuda hedeflere ulaşalım. Yaklaşabilelim bunun yolu bu. Yani zengin olmanın güçlü olmanın otorite kurmanın yolu bu. Emir almamak için güçlü olmak lazım. Bunun için yüksek teknolojiye geçmek gerekiyor. Enerjiyi en verimli halde kullanmak gerekiyor. Çok daha az su kullanıp çok daha az elektrik yakarak sistemleri çalıştırmak ve ürettirmek gerekiyor. Sistemlerin tamamı çevre dostu olması gerekiyor. Onun için ileri teknoloji kullanılması ve ileri teknoloji sanayi bölgelerine geçilmesi gerekiyor. Bu iptidai sistemlerin artık deplase edilmesi gerekiyor. Bursa’nın da aynı zamanda temizlenmesi gerekiyor. Çevre dostu, kaliteli ve ileri teknoloji üretim, uzun ölçekteki hedeflerin anahtarı olmuş oluyor."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.