Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa trafiğine "vardiya" neşteri

Bursa’da Trafik Çilesinin Önüne Geçebilmek İçin 164 Okulun Ders Başı Saatlerinin Değiştirilmesinin Ardından, Fabrika İşçilerinin Mesaiye Başlama Saatleri De Öne Çekildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2016 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2016 00:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa trafiğine "vardiya" neşteri
Bursa’da trafik çilesinin önüne geçebilmek için 164 okulun ders başı saatlerinin değiştirilmesinin ardından, fabrika işçilerinin mesaiye başlama saatleri de öne çekildi.

Bursa Valisi İzzettin Küçük, trafik çilesine çare bulmak için bütün kurumlarla işbirliği yapıyor. Resmi ve özel kurumlarda bir dizi tedbir alınırken, Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Gürsu, Kestel ve Mudanya ilçelerindeki anaokulları ve ikili öğretim yapan okullar hariç 151’i resmi, 13’ü özel olmak üzere toplam 164 okulun ders başlama saatleri 09:00’a çekildi. Bu uygulamayla trafiğin belli saat dilimlerinde yoğunlaşmasının önüne geçilmesi hedefleniyor

Vali İzzettin Küçük, okul saatleri düzenlemesinin ardından Bursa Ticaret Sanayi Odası, Büyükşehir Belediyesi ve fabrikaların idarecileriyle de görüştü. OSB ve sanayi bölgesi yöneticileri ile yapılan toplantıda, vardiyalı çalışanlar için mesai saatlerinin 07:00-15:00, 15:00-23:00, 23:00-07:00 olarak uygulanması konusunda mutabakata varıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın da katıldı toplantıda alınan bu karar, önümüzdeki hafta evvela Bursa OSB, DOSAB ve NOSAB’da uygulanmaya başlayacak.

Bursa’da 8 bin servis aracı olduğu, bunların büyük kısmını fabrika servislerinin teşkil ettiği açıklandı. Okul ve fabrika servislerinin saatlerinin değiştirilmesiyle sabah saatlerinde şehir içinde yaşanan trafik çilesinin büyük ölçüde sona ermesi bekleniyor. Bursalıların her gün işe gidiş ve dönüş saatlerinde çektikleri çileden kurtarılması hedefleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.