Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Termal Turizmin başkenti olacak

Termal ve sağlık Turizminin geliştirilmesi amacıyla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca Sıcak Su Kentsel Dönüşüm Proje Alanına Bursa Termal Kür Merkezi yapılması planlanlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2016 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2016 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa Termal Turizmin başkenti olacak
TERMAL KENT kimliğinin gerçek anlamda hayata geçirileceği, Bursa Turizm potansiyeline değer katacağı ve hatta turist profilinde çeşitlilik yaratacağı hedeflenen proje ile ilgili detaylar Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram VARDAR tarafından GÜMTOB yönetim kuruluna aktarıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar ”Bursa Avrupa Konsey’i tarafından yetkilendirilen EHTTA (European Historic Thermal Towns Association) 10 ülkeden 25 termal şehir ve organizasyonun yer aldığı Avrupa Tarihi Termal Şehirler Birliği tarafından 2013 yılında Fransa’da ki meclis toplantısında, Türkiye’nin ilk AVRUPA TARİHİ TERMAL KENTİ olarak kabul edilmiştir. Bursa, Jeotermal suların verimli kullanımını sağlayan, büyük ölçekli entegre termal tesisleri barındırabilecek ve Termal turizmin başkenti olabilecek kapasitededir.” dedi.

GÜMTOB Başkanı Mehmet Haluk BECEREN “Bursa, Uludağ eteklerinden kaynayarak çıkan, şehir merkezine kadar gelen ve burada çoğu kaplıcaya hayat veren şifalı sular geleneksel usullerle kullanılmaktadır. Ancak bu kullanım şekli mülk sahiplerine, işletmecilere ve Bursa’ya ciddi bir kazanç sağlamamaktadır. Hâlbuki bu kaynaklar gelişmiş tesislerde modern teknolojik imkanlar ile kullanılabilse, doluluk ve karlılık oranlarında büyük artışlara sebep olabileceği gibi Bursa turizm gelirlerinde ciddi artışa ve turist profilinin de çeşitlendirilmesine etken olacaktır.” dedi.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.