Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa teklif etti, belediyelerin yüzü gülecek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, belediyelerin gelirlerinin arttırılmasıyla ilgili Ankara'da bir çalışma yapıldığını belirterek, "Bu çalışma sonlanmış olacak. Cumhurbaşkanımızın Cumartesi günü Bursa'da açılışını yapacağı 1,09 milyar liralık yatırımın yüzde 80'i büyükşehir ve ilçe belediyelerimize ait" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2016 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2016 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa teklif etti, belediyelerin yüzü gülecek
Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde konuşan Başkan Altepe, Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile gelirlerin arttırılmasıyla ilgili görüştüklerini belirterek, "Belediyeler artık önemli görevler üstleniyor. Hükümet gündemine alındı. Belediyelerin gelirlerinin arttırılmasıyla ilgili önümüzdeki günlerde çalışma sonlanmış olacak" dedi.

Başkan Altepe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumartesi günü Bursa'da 1,09 milyar liralık yatırımı açacağını hatırlatarak, "Bunun 759 milyon lirası büyükşehir belediyesinin. Diğer ilçelerle birlikte yatırım miktarı 832 milyon lira. Devletin diğer kurumlarının yatırımı ise 260 milyon lira" dedi.

Başkan Altepe, muhalefet meclis üyelerinin önerileri ve talepleriyle ilgili sorulara ise açıklık getirdi. Muhtarlara otoparkların ücretsiz olması talebinin mümkün olmadığını kaydeden Başkan Altepe, "Bunun sonunu alamayız. Zaten alınan ücret de orada kaliteli bir hizmet verilmesi için. O para oradaki görevlilerin harcamalarını ancak karşılıyor. Eğer ücretsiz olursa kaliteli hizmeti yakalayamayız" dedi.

Başkan Altepe, trafik ve metrodaki yoğunlukla ilgili ise, "Toplu ulaşımın daha fazla kullanılması gerekiyor. İhsaniye, Görükle, Emek, Gürsu'dan insanlar özel araçlarıyla şehir merkezine geliyor. Daha önce metronun 48 vagonu vardı. Son noktaya ulaşmamıştık. 160'a çıkıyor vagon sayısı. İlave yapacağımız hattın vagonları bile yetiyor. Şehrin başından sonuna 2,25 liraya seyahat edilebiliyor. Dolu giden metro 700 küçük araç yapıyor. Bunlar kullanılmalı" diye konuştu.

Başkan Altepe, derelerin temiz akması için çalıştıklarını hatırlatarak, "Boyanelerle ilgili ciddi çalışma yapıyoruz. Deliçayla ilgili muhalefetin kirletildiği yönündeki çağrısına bakacağız. Bunun üzerine gidiyoruz. Yeşil Çevre'nin eksikleri vardı. Onlar tamamlıyor. Önümüzdeki sezon burayı tamamlamış olacağız" diye konuştu. Başkan Altepe, muhalefetin talebi doğrultusunda Kentsel Dönüşüm Komisyonu'nu çalıştıracaklarını da bildirdi.

"Besaş ve sosyal tesisler ihtiyaçtan doğdu"
MHP'li İhsan Bilgili'nin belediyenin iştirakleri ekmek fabrikası ve sosyal tesislerle ilgili bir tasarruf ya da Başbakanlıktan gelen bir talep olup olmadığı sorusuna ise, "Ekmek fabrikaları 70'li yıllarda kuruldu. İhtiyaç olmasa kurulmazdı. Bunlar denetleyici kuruluşlar. 400 gram ekmeği 1 liraya üretildiğini, para kazanıldığını kim gösterecek. Önümüzde zam teklifi var. Budo niye çıkıyor. İDO insanlara yanlış politika uygulamasa çıkmaz. Bu uygulamalar ihtiyaçtan doğuyor. Şehrin yaşam kalitesini arttırmak için yapılan çalışmalar. Biz Mahvel satılsın deyince herkes ayağa kalktı. Sosyal tesis olsun dedik herkes destekledi. Güzel proje. Tarihinde en güzel restorasyonu gördü. Uygun fiyata çay içiyorsunuz. Onun dışında her türlü sıkıntı yaşanıyor. Vatandaş istediği için yapılıyor. Şehrin kalite yaşam standardına katkı yapıyor" diye konuştu.

"Çocuk esirgeme yerel yönetime devredilmeli"
Başkan Altepe, MHP'li meclis üyesi İhsan Bilgili'nin, "koruma altındakı çocuklar 18 yaşına geldiğinde sokakta suça itildiği ve buna yerel yönetim olarak çare bulunması" talebiyle ilgili, "Valla her kurumla ilgili sıkıntı yaşanıyor. Çocuklara bakmak devletin işi değil, Çocuk Esirgeme Kurumu, yerel yönetimlere devredilmeli. Gönüllüü teşkilat devreye girsin. Gönüllü annelerle yürüsün. Devletin atatığı bir memur, bir şehirden diğerine geziyor. Bu iş Bursa halkının işi. Yetim bebek varsa, Bursalılar ilgilensin. Ne olacağına büyükşehir karar versin. Artık o çocuklar devletin değil" şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, Yerkapı'daki tarihi binayı Sağlık Müzesi yapacaklarını, yazma eserler müzesinin de Büyükşehir'e devredilmesini istediklerini kaydetti.
Başkan Altepe, yeni yasal düzenleme ile kapatılan beldelerdeki vatandaşlara su fiyatlarının şehrin yarısı kadar olacağını, metreküp için 1,5 lira fiyat ödeyeceklerini sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.