Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa şehidini 15 Temmuz Meydanı’nda andı...

Bursa Niğdeliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Şehit Ömer Halisdemir anısına bin kişiye aşure dağıttı. Darbeci hainlere ilk kurşunu sıkarak hesaplarını altüst eden şehit için Şehreküstü Camii’nde Kur’an-ı Kerim okudular. Dernek başkanı Daş, “15 Temmuz gecesi bedenlerini ülkemizin özgürlüğü için feda eden kahramanlarımızdan Allah razı, bizler de razıyız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2016 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2016 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa şehidini 15 Temmuz Meydanı’nda andı...
Bilal KAYAALTI/BursaHaber Bursa Niğdeliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Şehit Ömer Halisdemir anısına bin kişiye aşure dağıttı. Darbeci hainlere ilk kurşunu sıkarak hesaplarını altüst eden şehit için Şehreküstü Camii’nde Kur’an-ı Kerim okudular. Dernek başkanı Daş, “15 Temmuz gecesi bedenlerini ülkemizin özgürlüğü için feda eden kahramanlarımızdan Allah razı, bizler de razıyız” dedi.



Cuntacı Tuğgenarali gözünü kırpmadan anlından vurarak darbecilerin hesaplarını boşa çıkaran Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli astsubay şehit Ömer Halisdemir’in anısına Bursa Niğdeliler Kültür ve Dayanışma Derneği 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda bin kişiye aşure ikram etti. Kahramanın ruhuna Şehreküstü Camii’nde Kur’an okutuldu. Düzenlenen etkinlikte konuşan dernek başkanı Necip Daş; “ Niğdeli şehidi, kahramanı bir kez daha hatırladık. Bursalı hemşerilerimize aşure ikramında bulunup şehidin ruhuna Kur’an okuyup bağışladıklarını” söyleyen Daş, aşure etkinliğinde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bu ülkenin birliğini bozmak isteyen hainlerin belleri, tankların üzerine çıkan, gövdelerini ülkemiz bölünmesin diye siper edenler tarafından kırıldı. Ömer Halisdemir gibi bir yiğit canını feda ederek, darbe özlemi ile yanıp tutuşanların bütün hesaplarını bozdu. Aşımıza, ekmeğimize göz diken engerek ve çıyanların başlarını ezdi. Ülkemiz gençliğine örnek oldu. Rabbimiz ondan ve 15 Temmuz gecesi bedenlerini ülkemizin özgürlüğü için feda eden kahramanlarımızdan razı, bizler de razıyız. Onlar bizlere aydınlık bir ülke bıraktılar. Buradan yola çıkarak Ömer Halisdemir gibi canlarını korkusuzca ülkesi için veren şehitlerimizi kıyamet kopasıya kadar en güzel şekilde anmaya devam edeceğiz. Onun için 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nı seçtik. Aziz ruhuna Kur’an okuttuk, aşure ikramında bulunduk” ifadelerini kullandı.









En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.