Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'nın neşe kaynağı oldular

Bursa Hayvanat Bahçesi’nde dünyaya gelen kapibaralar hayvanat bahçesinin maskotu oldu.Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait hayvanat bahçesinde bulunan hayvanlar ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Başta aslanlar, leoparlar ve ayılar olmak...

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2016 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2016 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'nın neşe kaynağı oldular
Bursa Hayvanat Bahçesi’nde dünyaya gelen kapibaralar hayvanat bahçesinin maskotu oldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait hayvanat bahçesinde bulunan hayvanlar ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Başta aslanlar, leoparlar ve ayılar olmak üzere zürafa, deve ve maymunların yanı sıra, Güney Amerika kökenli hayvanlar ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor. Hayvanat bahçesinin yeni maskotu ise yavru kapibaralar oldu. Nesilleri azalmakta olan ve Hollanda’dan Bursa’ya 2014 yılında getirilen 2’si erkek 4 kapibaranın yeni yavruları bakıcıların nezaretinde büyümeye devam ediyor. Minik kabibaralar marulla besleniyor.

Yeşilliklerle ziyafet çeken kapibaralar, bakıcılarının tarak ile kaşımasından da hoşlanıyor. Şu anda yetişkin bir tavşan büyüklüğüne gelen 1 aylık kapibaralara bakıcıları ’Tüylü’ ve ’Tüysüz’ ismini verdi. Annelerinin yanından bir an olsun ayrılmayan minik kapibaralar hakkında açıklama yapan Bursa Hayvanat Bahçesi yetkilileri, dünyanın en büyük kemiricisi olan kapibaraların sağlıklı 2 yavru dünyaya getirdiğini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.