Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'nın gözü gökyüzünde olacak!

Gökyüzü tutkunlarını Uludağ’da buluşturacak olan Astro-Fest yoğun ilgi gördü. 12-14 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinlikte kayıtlar günler öncesinden doldu.Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) tarafından bu yıl 2.si gerçekleştirilecek...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2016 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2016 12:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'nın gözü gökyüzünde olacak!
Gökyüzü tutkunlarını Uludağ’da buluşturacak olan Astro-Fest yoğun ilgi gördü. 12-14 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinlikte kayıtlar günler öncesinden doldu.

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) tarafından bu yıl 2.si gerçekleştirilecek olan ‘Astro Fest 2016, astronomi severlerden yoğun ilgi gördü. 12 - 14 Ağustos tarihleri arasında gökyüzü tutkunlarını Uludağ’da bir araya getirecek etkinlikte kayıtlar günler öncesinden doldu.

Bu yıl, 2.si gerçekleştirilecek festivalin paydaşları NASA, CERN, TÜBİTAK, Türkiye Astronomi Derneği, ODTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi ile Ulrecht Üniversitesi oldu. Uludağ 2. bölgede yapılacak olan etkinlikte bilim dünyasına yön veren kuruluşlardan gelecek uzmanlarla gökyüzü sohbetleri ve gözlemler gerçekleştirilecek. ‘Mars’ın keşfi’, ‘Uzay ve Astronomi’nin bilinmeyenleri, ‘İslam ve Astronomi’ gibi temalarda konferansların yapılacağı festivalde ayrıca her yaş grubuna yönelik gök atlası, güneş saati, planetaryum gibi farklı astronomi atölyeleri de planlanacak. Festival de ayrıca, çocuklara yönelik doğa yürüyüşleri ve doğa keşifleri gerçekleştirilecek. Katılımcılar, festival süresi boyunca alana kurulacak çadırlarda yada otelde konaklama imkânı bulacaklar.

Meteor yağmuruna tanıklık edecekler
Astro Fest 2016’nın gerçekleşeceği tarihlerde festivale katılanları büyük bir de sürpriz bekliyor. Festivalin gerçekleştirileceği (12-13 Ağustos) tarihlerinde Perseid göktaşı yağmuru ile saatte 100’e yakın göktaşının rahatlıkla gözlemlenmesi bekleniyor. Meteor yağmurunun yanı sıra gökyüzü tutkunları alana kurulacak dev teleskoplarla birçok galaksi ve gezegeni de gözlemleme şansına erişecek, gündüz saatlerinde ise güneş gözlemi ile yapılabilecek.

Kayıtlar günler öncesinden doldu
Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Genel koordinatörü Rıfat Bakan, Uludağ’ın eşsiz atmosferinde 2. bölge gerçekleşecek olan festivale gösterilen ilgiden dolayı gökyüzü tutkunlarına teşekkür etti. Geçen yıl çok yoğun katılımın gerçekleştiği etkinlikte bu yıl kontenjanın yoğun ilgi üzerine arttırıldığını ifade eden Bakan, buna rağmen Astrofest 2106 için açılan kayıtların günler öncesinden dolduğunu söyledi. Astro Fest 2016’nın açılışına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de katılacağını ifade eden Bakan, Bursa’da astronomiye ilginin bu denli yoğun olmasının gök bilimleri açısından kendilerini umutlandırdığını belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.