Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'nın beşizleri bayram sevincini yaşadı

Bursa’da Hatice ve Fatih Yılmaz çifti, Ramazan bayramına beşizleriyle birlikte girmenin mutluluğunu yaşıyor. Beşizleri sebebiyle akraba ziyareti ve gezmeye gidemediklerini ifade eden baba Yılmaz, bayramı evde beşizlere bakarak geçirdiklerini...

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2016 09:51
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2016 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'nın beşizleri bayram sevincini yaşadı
Bursa’da Hatice ve Fatih Yılmaz çifti, Ramazan bayramına beşizleriyle birlikte girmenin mutluluğunu yaşıyor. Beşizleri sebebiyle akraba ziyareti ve gezmeye gidemediklerini ifade eden baba Yılmaz, bayramı evde beşizlere bakarak geçirdiklerini söyledi.

Ağrı’da 8 yıl önce evlenen Hatice ve Fatih Yılmaz çifti, uzun süre çocuk sahibi olabilmek için tedavi gördü. 5 yıl çocukları olmayan Yılmaz çiftinin tedavi sonucu 3 yıl önce ‘Ecrin’ isimli kızı dünyaya geldi. Ecrin’e kardeş olması için bir çocuk sahibi daha olmak isteyen ailenin beşiz kızları oldu. Aile kızlarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın annesinin ismi de olan Tenzile ile Hira Nur, Havva, Rabia ve Berfin isimlerini koydu. Türkiye’nin ikinci beşiz bebekleri olan Ağrılı Fatih ve Hatice Yılmaz çiftinin beşiz bebekleri ilk bayramı görmenin sevincini yaşadı. Beşizlerin karnını doyuran anne Yılmaz, ardından çocuklarının kıyafetlerini giydirdi. Beşizler, pembe renkli beşiklerinde günlerini geçirirken, beşikleri iplerle bağlayan aile, çocuklarını sallıyor. Sağlıkları gayet yerinde olan beşizlerin tek sıkıntısı aileleriyle birlikte dışarı çıkamamaları. Bayramlarını evlerinde geçiren ve akraba ziyaretlerine gidemeyen çift, tüm gününü beşizlerle ilgilenerek geçiriyor. Çiftin akrabaları ise bayram sebebiyle aileyi ziyaret edip, beşizleri seviyor.

Tüm müslüman alemin bayramını kutlayan baba Fatih Yılmaz, “İnşallah Ramazan bayramı hayırlara vesile olur. Bu bayramı evimizde çocuklarımızla geçirmeye çalışıyoruz. Çocuklarımız evimize neşe kattılar. Herkes bayramda denize veya ziyaretlere giderken, biz evimizde bayramımızı geçiriyoruz. Bu sıkıntılarda olacak. Çocuklarımız büyüdüğü zaman bize anı olacak. Türkiye’de ikinci olarak bizim beşizlerimiz oldu. Şuanda duyduğum kadarıyla da Adana’da üçüncüsü olmuş. Allah onların yardımcıları olsun. 3 saatlik bir uyku oluyoruz. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’ye teşekkür ediyorum. Kendisi bizi işe aldı. Evime ekmek götürüyorum. Beşizlerimin de ilk bayramı. Bayramımız böyle geçiyor” dedi.

Anne Hatice Yılmaz ise “Eşim sabah işe gittiği zaman bebekler uyanıyor. Onları sıraya diziyorum. Altını değiştirip, karınlarını doyuruyorum. Eşimin kardeşi bana yardımcı oluyor. Daha sonra yemek hazırlıyorum. Eşim işten gelince de beraber bakıyoruz. Çocuklarımızla da ilk bayramımız. Herkesin bayramı kutlu olsun. Evimize neşe kattılar” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.