Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Mudanya'da 'kanuna aykırı' oy iddiası

Mudanya Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Kadir Kahraman, Başkan Hayri Türkyılmaz’ın, kendi yakınlarına ait yerin plan değişikliğiyle ilgili maddenin görüşüldüğü oturumu bizzat yöneterek oy kullanmasının kanunlara aykırı olduğunu söyledi. Bir oy farkıyla plan değişikliği meclisten geçerken, Türkyılmaz, “Gerçekten bilmiyordum. Konu Büyükşehir’den tekrar meclise gelecek” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2016 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2016 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa Mudanya'da 'kanuna aykırı' oy iddiası
AK Parti Grup Sözcüsü Kadir Kahraman, temmuz ayındaki meclis toplantısında, Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın aile mensuplarının olduğu yerin imar planı değişikliğinin 5393 sayılı kanuna aykırı yapıldığını söyledi. Kadir Kahraman, bu madde görüşülürken Hayri Türkyılmaz’ın meclis yönetimini başkan vekiline devredip, kendisinin de oy kullanmaması gerektiğini hatırlatarak, “Bu yanlışın izahı var mı?” diye sordu.

Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, meclis öncesinde kendisinin grup toplantısına katılamadığını, konuyla ilgili grup sözcüsü ve yazı işleri müdürünün de kendisini uyarmadığını söyledi. Meclise havale edilen dosyaların kime ait olduğunun kendisi için hiçbir önemi olmadığını belirten Hayri Türkyılmaz, “Evraklar meclise havale edilir, komisyonlar inceler. Doğruysa yapılır, yanlışsa reddedilir. Asla bilmiyordum. Bilseydim zaten meclis yönetimini başkan vekiline bırakırdım. Gerçekten bilmiyordum. Hemen öğrendiğim gibi yazı işleri müdürü arkadaşımıza talimat verdik. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Atilla Ödünç ile görüşüldü. Konu tekrar gelecek. Benim olmadığım şekilde, kanunen yapılması gereken yapılacak. Zaten asla böyle bir şeye izin vermeyeceğimi herkesin bilmesini istiyorum” diye konuştu.

Karar bir oy farkıyla meclisten geçmişti
Hatırlanacağı gibi, CHP’den 5, AK Parti’den 2 meclis üyesinin mazeretli olarak katılamadığı meclis toplantısında, imar komisyonundan gelen rapor görüşülmüş, Güzelyalı Eğitim Mahallesi’ndeki 1985 ada, 1 parsele ait imar planı değişikliği, MHP ve AK Parti grubunun 9 ret oyuna karşılık, Başkan Hayri Türkyılmaz dahil CHP’lilerin 10 evet oyu ile oy çokluğuyla kabul edilmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.