Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Milletvekilinden yeni dönemin şifreleri

Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Hüseyin Şahin, Başbakan Binali Yıldırım’ın bayram öncesi açıkladığı teşvik ve destek paketinin, ekonomiye doping etkisi yapacağını ve piyasaları coşturacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2016 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2016 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa Milletvekilinden yeni dönemin şifreleri
Milletvekili Şahin, Başbakan Binali Yıldırım’ın yeni ekonomik paketle, toplumun tüm kesimlerine güzel bir bayram hediyesi verdiğini dile getirdi.

Milletvekili Hüseyin Şahin, yaptığı açıklamada, yeni paketin ekonomiye nasıl yansıyacağıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Paketin, toplumun tüm kesimlerini ilgilendirdiğini, özellikle yatırımcılara büyük avantajlar sağladığını kaydeden AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “Türkiye’nin ikili ilişkilerinde sıkıntıların yaşandığı ülkelerle girdiği normalleşme süreciyle birlikte, yeni destek ve teşvik paketinin, ekonomi üzerindeki baskıları ortadan kaldıracağına ve piyasalarda olumlu havanın etkisinin kısa sürede görüleceğine inanıyorum” dedi.

Hükümet gerekli adımları atıyor
Türkiye’nin kalkınmış ülkeler seviyesine ulaşabilmesi için güçlü bir ekonomiye sahip olması gerektiğini, bu bilinçle hükümetin gerekli tüm önlemleri aldığını vurgulayan Hüseyin Şahin, ekonominin üzerinde yük oluşturan uygulama ve bürokratik engellerin kaldırılması, vergi muafiyetleri ve yatırımların hızlandırılmasına yönelik adımların iş ve ticaret hayatını canlandıracağını belirtti. Yeni ekonomik paketin esnaf kesiminden ihracatçıya, yerli yatırımcıdan yabancı yatırımcıya kadar toplumun çok geniş kesimini ilgilendiren olumlu uygulamaları yürürlüğe sokacağına dikkat çeken Şahin, şunları kaydetti:

Doping etkisi yapacak
“Başbakanımızın da açıkladığı gibi özellikle ekonomik olumsuzlukların yaşandığı Rusya ve İsrail ile Türkiye’nin ilişkilerinin normalleşme sürecine girmesi, AB ile üyelik konusunda yeni fasılların açılacak olması gibi gelişmeler, ekonomi üzerinde olumlu hava estiriyor. Tam da bu noktada yeni ekonomik paketi, piyasaları coşturacak türden kolaylıklar getiriyor. Paket, ekonomiye adeta doping etkisi yapacak. Hükümet olarak öncelikle ekonomi odaklı politikalar ve uygulamalarla ülkemizin kalkınması için çalışıyoruz. Bunun için ekonominin önündeki engellerin kaldırılması, yüklerin azaltılması, hükümetimizin görevi. Teşvik ve destek paketi, ekonomideki iç dinamikleri rahatlatırken, yabancı yatırımcıları da ülkemize çekecek.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.