Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa itfaiyesinde bayrak değişimi

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan bugün itibariyle kendi isteğiyle emekli oldu. 12.5 yıldır görev yapan Doğan’ın yerine vekaleten Şube Müdürü Özcan Bayrak getirildi.Doğan yaptığı yazılı açıklamada 17.10.2016...

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2016 10:11
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2016 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa itfaiyesinde bayrak değişimi
Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan bugün itibariyle kendi isteğiyle emekli oldu. 12.5 yıldır görev yapan Doğan’ın yerine vekaleten Şube Müdürü Özcan Bayrak getirildi.

Doğan yaptığı yazılı açıklamada 17.10.2016 pazartesi günü itibariyle kendi isteğiyle emekli olduğunu duyurdu. Meslekte 32.5 yıl daire başkanlığında 12.5 yıl görev yaptığını belirten Doğan, "Görev yaptığım sürece çalışkanlığı, dürüstlüğü ve cesaret gibi ilkeleri her zaman kendime rehber edindim. Bu ilkeler doğrultusunda özverili çalışmalarım, devletimiz tarafından bana verilen unvanlarla, takdirlerle ve teşekkür belgeleriyle tescillendi. Hiçbir zaman mesai mefhumuna bağlı çalışmadım. Telsizim ve telefonum 24 saat açık olup her yangını takip ettim. Gitmem gereken yangın, sel baskını ve diğer itfaiye olaylarına katılarak emir komuta disiplin şuuru içerisinde kahraman itfaiyeci personellerimizle birlikte canla başla çalışarak başarıyla müdahale ettik. Müdahalelerimizde ufak tefek yaralanmaların dışında çok şükür can kaybı yaşamadık. Tüm itfaiyeci arkadaşlarıma başarılı ve özverili çalışmalarından dolayı yürekten çok teşekkür ederim" dedi. Doğan ayrıca kuruluşundan bu yana itfaiye teşkilatına desteklerini esirgemediği için Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye de teşekkür etti. Orhan Doğan emekliliğin ardından yangın danışmanlığı ofisi açarak, yangın danışmanı, eğitimci ve yangın olay yeri inceleme bilir kişisi olarak yangınla mücadeleye devam edeceğini ifade etti.

Orhan Doğan Kimdir?
1962 yılında Bursa’da doğan Orhan Doğan Eskişehir Anadolu üniversitesi iktisat fakültesi kamu yönetimi mezunu 1984 yılında Bursa Belediyesi’nin açtığı sınavı kazanıp devlet memuru olarak itfaiye eri kadrosunda göreve başladı. 15 yıl bu görevi başarıyla sürdürdükten sonra hiyerarşik olarak yükselerek 1999 yılında itfaiye çavuşu, itfaiye başçavuşu, itfaiye grup amiri olan doğan 2004 yılında itfaiye dairesi başkanı oldu. Aralıksız 12.5 yıl bu görevi yerine getiren Doğan döneminde, yangına yerinde müdahale projesi kapsamında 6 olan itfaiye istasyon sayısı 46’ya yükseldi 17 noktada gönüllü itfaiye teşkilatı kuruldu. Yangın hidrantı olan 102 köye yangın dolabı kuruldu. Doğan’ın ayrıca "İtfaiye" ve "Yangın Var" isimli yayınlanmış iki kitabı bulunuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.