Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa için kritik soru! FETÖ ile ilişkisi var mı?

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde (DOSAB) kurulması planlanan termik santrale ilişkin, "Bu santralin yapımında FETÖ'nün bir çıkarının bulunup bulunmadığı araştırılmalıdır.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2016 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2016 18:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa için kritik soru! FETÖ ile ilişkisi var mı?
CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde (DOSAB) kurulması planlanan termik santrale ilişkin, "Bu santralin yapımında FETÖ'nün bir çıkarının bulunup bulunmadığı araştırılmalıdır." dedi.

Sarıbal, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, DOSAB yönetimi tarafından Bursa'ya kurulmak istenen termik santrale ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yılda 524 bin ton kömür yakacak termik santral üretim tesisi yapılmak istendiğini hatırlatan Sarıbal, Bursa'nın havasının her geçen gün daha fazla kirleneceğini belirtti.

Santralin kurulacağı bölgede partikül kirliliğinin Bursa'daki sınır değerin beş kat üzerinde olduğuna dikkati çeken Sarıbal, böyle bir kirliliğin olduğu yerde kömürle çalışan santral kurulmasının kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Sarıbal, DOSAB Başkanı ve eski Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferudun Kahraman'ın ve DOSAB yöneticilerinden Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında tutuklandığını hatırlattı.

DOSAB'ın bazı yönetim kurulu üyelerinin de örgütün finans ayağını oluşturan derneğe üye olduklarının iddia edildiğini söyleyen Sarıbal, şunları kaydetti:

"Bu santralin yapımında FETÖ'nün bir çıkarının bulunup bulunmadığı araştırılmalıdır. Bu projenin tekrar FETÖ ve PDY ile ilişkilendirilerek yeniden görüşülmesi, alelacele verilen ve bizim tarafımızdan kesinlikle kabul görmeyen ikinci ÇED onay sürecinin yeniden başlatılmasını, baştan ele alınmasını ve halkın, sivil toplum örgütlerinin, akademik odaların, bilim dünyasının itirazlarının göz önüne alınarak, bu ÇED raporunun iptal edilmesini ve yapılmak istenen DOSAB Termik Santrali'nin bütünüyle reddedilmesini talep ediyorum." dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın DOSAB için ikinci ÇED raporunun bir ay bile geçmeden vermiş olmasının akla sığacak bir uygulama olmadığını söyledi.
Çevre Şehircilik Bakanlığında yapılan açığa alma sürecinin bu anlamda ciddi şekilde gözlemlenerek ,araştırılarak varsa tüm ilişkilerin açığa çıkarılmasını sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.