Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Gölyazı turizme açılıyor

Bursa Valiliği ile Nilüfer Belediye Başkanlığı arasında imzalanan protokol ile Gölyazı artık bir bütün olarak turizme açılacak.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2015 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2015 18:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa Gölyazı turizme açılıyor
 Bursa’nın en önemli turizm bölgesi olan Gölyazı’da bulunan tarihi ve doğal sit alanlarının turizme kazandırılabilmesi için yapılan protokol imza törenine Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Vali Yardımcısı Bilal Çelik katıldı. Yurtiçi ve yurtdışı tanıtımlarda ilgi odağı haline gelen Gölyazı Mahallesi’nin eksikliklerinin giderilmesi ve turizmden hak ettiği payı alması için yapılan protokol ile sadece Gölyazı Mahallesi değil Uluabat gölü ve çevresi de koruma altına alınacak.
Gölyazı Mahallesinin hak ettiği yere gelmesi için bu tip çalışmalar yapıldığını belirten Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "Bursa’mızın tabi ki bir çok değeri var bunlardan bir tanesi de Gölyazı’dır. Şu anda Bursa ile ilgili bir çok tanıtım faaliyetlerimiz var. Bu faaliyetlerde en çok dikkati çeken yerlerden bir tanesi Gölyazı. Hem yerel, hem ulusal, hem de uluslar arası faaliyetlerimizde en fazla ilgi çeken tanıtımlarımız Gölyazı ile ilgili. İnsanların müthiş bir ilgisi var. Tabi Gölyazı’yı her şeyi ile birlikte korumamız lazım. Öncelikle Uluabat Gölünü korumamız lazım. Onunla beraber gölün kenarındaki bütün köyleri kendi doğasıyla ve öz dokusuyla korumamız lazım. Gölyazı dünyada örneği çok olan bir yer değil. Şu anda bizim kıyı kanunumuz ile orayı yönetme şansınız yok. Orada yapılacak işlerimiz çok" diye konuştu.
Daha önce Cumalıkızık’ta Yıldırım Belediyesi ile yapılan protokolle Cumalıkızık’ta da bütüncül bir yaklaşım, bakış açısıyla işleri yönettiklerini belirten Karaloğlu, "Gölyazı için de Nilüfer Belediyesi, Bursa Valiliği ve YİKOB arasında imzalayacağımız protokolden sonra aynı anlayışı orada da hakim kılmaya çalışacağız. İnşaallah bundan sonra Gölyazı Mahallemizde yapacağımız daha iyi bir koordinasyon içerisinde, daha bütüncül bir anlayışla sorunlarını hızla çözeriz diye temenni ediyorum. Bursa turizm potansiyeli yüksek bir şehir. Hep söylüyoruz ama bu potansiyeli tam olarak hayata geçirebilmiş değiliz. Bu ve benzeri çalışmalar inşaallah Bursa turizmde hak ettiği değeri kazanır diye temenni ediyor, protokolün hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.
Vali Karaloğlu’na teşekkür eden Başkan Bozbey ise Gölyazı’nın turizm potansiyelinin yüksek olduğunu belirterek yapılan bu protokol ile işlerin daha hızlı yürümesini sağlayacağını belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.