Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'daki korkunç işkenceleri anlattı!

Bolu'nun Mudurnu İlçesi’nde oturan 21 yaşındaki Kenan Odalı, 2009’da girdiği Işıklar Askeri Hava Lisesi’ni, FETÖ/PDY üyelerinin şok mangası eğitimleri ve psikolojik baskıları sonucu 130 devre arkadaşıyla birlikte bırakmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2016 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2016 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'daki korkunç işkenceleri anlattı!
 Pilot olma hayaliyle girdiği okuldan ayrılıp piliç fabrikasında asgari ücretle çalışan Odalı, "Benim hayalim uçmaktı, gökyüzünde olmaktı. Bir çok iftiraya maruz kaldık. Çok ağladım, çok acı çektim" diye konuştu. Odalı'nın elinde şimdi, Işıklar Hava Lisesi'nde çekilen fotoğraflar kaldı.

Kenan Odalı, 2009 yılında askeri lise sınavına girip Bursa Işıklar Askeri Hava Lisesi’ni kazandı. Pilotluk hayalini gerçekleştireceği için büyük sevinç yaşayan Odalı, Işıklar Askeri Hava Lisesi’nden mezun olmasına 4 ay kala baskılara dayanamayarak ayrıldı. İngilizce ve Fransızca bilen ve şimdi piliç fabrikasında asgari ücretle çalışan Odalı, yaşadıklarını şöyle anlattı:

ÖĞRENCİLERDEN BAZILARINA AYRIMCILIK UYGULANIRDI

"Eğitimde sürünürdük. Haliyle kıyafetimiz parçalanırdı. ’Üniformaya saygısızsın’ derlerdi. ’Yatağın bozuk, pantolonun ütüsüz’ gibi bahanelerle cezalar verirlerdi. Gereksiz yere aldığımız cezalar olurdu. Bunları söylediğimizde, ’Sen bize karşı mı geliyorsun? Biz seni zaten göndereceğiz. Sınavlara girmene gerek yok’ derlerdi. Her sabah komutan gelip, ’Biz sizi göndereceğiz. Ayrılmak isteyenler şimdiden bıraksın’ diyerek okuldan soğutmaya çalışırdı. Bazı öğrencilere bu şekilde ayrımcılık uygulanırken, bazılarına yapılmazdı. Okuldayken kıl dönmesi ameliyatı oldum. Ameliyatın hemen ardından eğitime aldılar. Normalde 2 ayda geçmesi gereken ameliyat yaralarımın 3 yıldır izlerini taşıyorum."

"SEN KIZLARLA FARKLI MUHABBETLERE GİRMİŞSİN"

Okulda her türlü iftiraya maruz kaldıklarını anlatan Odalı, "Öykü yarışması için 2 kız öğrenci ile İstanbul’a gönderdiler. 4 gün orada bir otelde kaldık. Komutanım daha sonra bana ’Sen o otelde kızlarla farklı muhabbetlere girmişsin’ dedi. Ben kesinlikle böyle bir şey yapmadım. Sonra, ’Onu boşver de sen dağdaki dayım olsa vurmam demişsin. İstihbarata bilgi satmışsın’ gibi iftiralarda bulunuldu. Ben ne biliyorum ki istihbarata ne bilgi satayım. ’Yapmadım’ diyorsun, inandıramıyorsun. Öyle ithamlarda bulunuyorlar ki açıklayamıyorsun.

"EĞİTİM ZAYİATI DER GEÇERİZ"

Eğitimde kafası yarılan, bayılan arkadaşlarımız için ’Eğitim zayiatı der geçeriz, nasıl olsa kimse görmedi’ derlerdi. Bu kadar canice şeyler söylerlerdi. Bir çok arkadaşım bıraktı. Benim devrem 220 kişi başlamıştı. 130 kişi bıraktık. Bunlardan en fazla 10 tanesi dersten kaldığı için bıraktı. Geri kalanı gördükleri işkence sebebiyle ayrılmak zorunda kaldı.

MEZUNİYETE 4 AY KALA AYRILDIM

Ben de baskılara dayanamayarak mezuniyete 4 ay kala gözü yaşlı bir şekilde okuldan ayrıldım" dedi.

ÇOK AĞLADIM, ACI ÇEKTİM

Okuldan ayrıldıktan sonra 30 bin lira tazminata mahkum edildiğini söyleyen Odalı, "Aileme karşı bunun ezikliğini yaşadım. 6 ay boyunca ayrıldığım okulun videolarını izledim. Çok ağladım, çok acı çektim. Benim hayalim subay olmaktı, uçmaktı, gökyüzünde olmaktı. Ben askeriyeye tekrar geri dönüp vatanıma en iyi şekilde hizmet etmek istiyorum. Bize vatan millet sevdasını anlatanlar, meğerse vatanı milleti bayrağı satanlarmış" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.