Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'daki korkunç cinayette sır perdesi aralandı

Bursa’da eniştesini yaralayan ve arkadaşının ölümüne sebebiyet veren sanık, darp edildiğini ve kendisini öldüreceklerini düşündüğü için bıçağı rastgele salladığını iddia etti.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2016 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2016 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'daki korkunç cinayette sır perdesi aralandı
Bursa’da eniştesini yaralayan ve arkadaşının ölümüne sebebiyet veren sanık, darp edildiğini ve kendisini öldüreceklerini düşündüğü için bıçağı rastgele salladığını iddia etti.

Olay, 7 Şubat Pazar günü merkez Yıldırım ilçesi Millet Mahallesi’nde meydana geldi. Hurdacılık yapan F.K. (35) ile arası açık olan eniştesi M.D. (43) merkez Yıldırım ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi’nde karşılaştı. Ardından Millet Mahallesi’ne giden ikili konuşmaya başladı. Bu sırada M.D.’nin haber vermesiyle olay yerine Nihat Kuru (45) ile M.G. geldi. M.D. ile F.K.’nın tartıştığını gören Kuru ve M.G., F.K.’yı darp etmeye başladı. Bu sırada üzerindeki bıçağı çıkartan F.K., Kuru ile eniştesi M.D.’yi yaraladı. Hastaneye kaldırılan iki kişiden Kuru, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Olayın ardından tutuklanan F.K.’nın duruşması 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. F.K.’ya kasten adam öldürmek suçundan müebbet hapis istemiyle, M.G. ve M.D.’ye kemiklerin kırılması sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama suçundan 3 yıla kadar hapis isteniliyor. Duruşmaya sanık ve müşteki avukatları ile yakınları katıldı. Diğer sanık, M.G. ise duruşmaya katılmadı.

“3’ü üzerime çullanınca bıçağı rastgele salladım”
Duruşmada konuşan F.K., “Eniştemin yeğeni İbrahim Dilekli ile 2 yıldır ortak hurdacılık işi yapıyorum. Biz onunla yarı yarıya işi bölüşüyorduk. Oda eniştem M.D. ile bölüşüyordu. Daha sonra İ.D. ile M.D.’nin arası açıldı. Eniştem benim yaptığımı düşündü. Olay günü 22.00 sıralarında aracımla tek başıma çıktım. Bir yere park ettim ve o sıra eniştem aracın camına tıklattı. Bana, ‘İ.D.’ye beni düşman ettin. Hedefine ulaştın mı?’ dedi. Bende, ‘senin hakkında kötü bir söz söylemedim. İ.D.’yi arayalım gelsin, konuşalım’ dedim. Ardından araçla eniştemin evinin oraya gittik. O sırada eniştem telefonla konuşmak için yanımdan uzaklaştı. 5 dakika sonra araç ile M.G. ve Nihat Kuru geldi. Eniştem o sıra bana küfür edip, beni itti. Bende alttan alıp, aracıma binip gidecektim. O sırada Nihat, bana bira şişesini fırlattı. Kafamdan yaralandığım an, uçarak bana yumruk attı. O sıra ben yere düştüm. 3’ü üzerime çullandı. Yumruk ve tekmeler vuruyorlardı. Beni öldüreceklerinden korktuğum için yanımdaki bıçağı rastgele salladım. Bunu yapmasam kurtulma imkanım yoktu. Ardından aracıma binerek uzaklaştım. Suçlamaları bu şekilde kabul ediyorum. Bilerek ve isteyerek yapmadım” dedi.

"Nihat ve ben yaralandık"
M.D. ise “Yeğenim İ.D. ile F.K. ortaktı. Ben de bir fabrikadan mal alıyordum. Onlar fazla fiyat verdikleri için malları aldılar. Bu sebeple olaydan önce tartışmamız oldu. Olay günü M.G. ve ben bir restaurantta bira içtik. Daha sonra Nihat’ı da alarak Kazım Karabekir Mahallesi’ne gittik. Biz bira içerken, F.K. o sıra ileriye park etti. Bende yanına gittim. Ardından Millet Mahallesi’ne gittik. Araçtan indikten sonra tartıştık. Ben kendisine küfür ettim. Oda bana git dedi. Beni alması için M.G.’yi aradım. Nihat ve M.G. araçtan indi. M.G., F.K.’yı yakasından tuttu. F.K., ondan kurtulmaya çalışıyordu. Daha sonra Nihat, F.K.’ya bira şişesi fırlattı. Tutup, tutmadığını görmedim. Daha sonra Nihat, F.K.’ya vurdu. F.K. yere düşünce Nihat ile M.G. vurmaya devam etti. Ben ayırmaya çalıştım ama olmadı. Daha sonra F.K. ayağı kalktı. Rastgele bıçak sallıyordu. Ben ve Nihat yaralandık. Nasıl olduğunu bilmiyorum. F.K. olay yerinde uzaklaştı” diye konuştu.
Mahkeme heyeti, ifadelerin ardından duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.