Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'daki heykele ikinci saldırı!

Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki özgürlük heykeli ikinci kez boyalı saldırıya uğradı.Vietnamlı sanatçı Van Hoang Huynh tarafından yapılan ve Konak Kültürevi’nde sergilenen heykele geçtiğimiz günlerde de siyah boyalı protesto düzenlenmişti....

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2016 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2016 18:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'daki heykele ikinci saldırı!
Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki özgürlük heykeli ikinci kez boyalı saldırıya uğradı.

Vietnamlı sanatçı Van Hoang Huynh tarafından yapılan ve Konak Kültürevi’nde sergilenen heykele geçtiğimiz günlerde de siyah boyalı protesto düzenlenmişti. Heykel bu kez de kimliği belirsiz kişilerce mavi boyalı protestoya uğradı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Özgür olmak adlı heykele 4 gün önceki olaydan sonra tekrar saldırı yapılması artık ’el insaf’ dedirtti. Nilüfer Belediyesi olarak iki yılda bir yapılan heykel sempozyumuna katılan dünyanın tanınmış Vietnamlı sanatçısı Van Hoang Huynh’un özgür olmak adını verdiği heykel Konak Mahallesi’ndeki Konak Kültürevi önünde 4 gün aradan sonra tekrar saldırıya uğradı. İnsanlıktan nasibini alamamış. Sanata ve sanatçıya düşman olan ve bir heykele dahi tahammülü olmayan bu zihniyeti tekrar tekrar kınıyorum. Ama biz, her zaman olduğu gibi sanatın ve sanatçının yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Başkan Bozbey’in açıklamasını bazı kesim desteklerken, bazı kesim de farklı şekilde yorumladı.

Vatandaşların sosyal medyadaki yorumları ise şöyle oldu: "Bu heykeli beğenen kadar beğenmeyen de var. Onlara da saygı göstermek gerekir. Bence heykel paravanla kapatılsın. İsteyenler ise eşi ve çocuklarıyla ziyaret edip doya doya baksın. Biz Müslüman insanlarız. Mekke fethinde bunları kırdık zaten. Sayın başkan çevre güzelleştirmesi gibi çalışmalarınızdan dolayı teşekkürler. Fakat paranın böyle yerlere harcanması gerçekten vahim bir durum. Bunun ilericilikle, gericilikle alakası yok. Biraz mantıklı olalım. Orhaneli kavşağı arasında bir üst geçit bile yokken, bir taş parçasının dikilmesi biz Müslüman Türk milletine yakışmaz kanımca. İnsanlar buraya iş olsun diye saldırmıyor. Demek ki sergilenen sanat eseri ülkem insanının değerlerine ters düşüyor. Evet, hediye edilmiş bir heykel. O zaman başkanımız kendi makamında bunu sergileyebilir. Keşke heykele saldıran insan böyle acemice ve kabul edilemez bir yolla tepkisini dile getirmeseydi. Belediyeye yazılacak olan bir yazı bile tepkinin dile getirilmesi için denenen en medeni yollardan biri olurdu"
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.