Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da yüzlerce traktör sokaklara indi!

İnegöl Ziraat Odası tarafından 15 Temmuz’da gerçekleştirilmek istenen darbe girişimine yüzlerce traktörle düzenlenen konvoyla tepki gösterildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2016 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2016 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da yüzlerce traktör sokaklara indi!
Konvoyda Türk bayraklarıyla süslenen yüzlerce traktör, Özdilek Köprülü Kavşağı, Ahmet Akyollu Caddesi, Belediye önü, Atatürk Bulvarı, Anıt Önü, Park Caddesi ve Emniyet Müdürlüğü önü ile Ahmet Türkel Çevre yolu girişinde son buldu.

Konvoy öncesinde bir açıklama yapan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “Üretim ve ülke kalkınması için çaba harcadığımız, el birliğiyle terör belasıyla mücadele ettiğimiz bir dönemde hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Milli iradenin yine ve ancak millet tarafından değiştirilmesi dışında bir müdahaleyi asla kabul etmiyor, milletin iradesi dışında bir irade de tanımıyoruz. Gün milli iradeye ve demokrasimize sahip çıkma günüdür. Hiçbir darbe, hiçbir kalkışma asla meşru değildir ve hiçbir şekilde, hiçbir gerekçeyle savunulamaz. Her türlü darbe girişimi ülkemizin huzur içinde kalkınmasına, geleceğimize darbe vurmak demektir. Demokrasiye vurulacak her darbe, ülkemize yapılabilecek en büyük ihanettir. Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Başbakanımızdan başlayarak bütün yöneticilerimiz ve milletimiz ilk andan itibaren tek vücut olarak darbecilerin hesaplarını boşa çıkardılar. Biz de hain planın açığa çıkmasının hemen başından itibaren, üyelerimizle darbeye karşı durduk, demokrasiye ve milletin iradesine sahip çıktık. Bütün çiftçiler olarak yüce milletimiz önünde bir kez daha vurgulamak isteriz ki; bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da tavrımız değişmeyecek. Canımız pahasına bu vatana, bu bayrağa ve demokrasiye sahip çıkacağız. Dünyanın ekonomik krizler yaşadığı bir ortamda güçlü bir siyasi istikrar gerekiyorken, ülkemizde demokrasiyi geliştirmeye, ileri demokrasiyi kurmaya çalışıyorken, demokrasiyi sekteye uğratacak her türlü darbe girişimi, bu ülkeye yapılabilecek en büyük düşmanlıktır. İktidarı ve muhalefetiyle bütün siyasi partilerimizin darbeye karşı tek vücut olması, ortak bir bildirinin altına imza atması, bombalar altında Meclis’i terk etmemesi, demokrasimiz açısından çok büyük kazanımdır. Artık demokrasimizin büyük bir olgunluğa ulaştığının göstergesidir” dedi.

Konuşmanın ardından hareket eden konvoya yol boyunca vatandaşlar da alkışlar ve ıslıklarla destek verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.