Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da yeni tezgah! Hesabı boşalttılar!

Bursa’da banka kredisinin masrafını geri yatırma bahanesiyle kandırdıkları vatandaşın internet bankacılığı şifresini öğrenen dolandırıcılar, vatandaşın hesabını boşalttı.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2016 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2016 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da yeni tezgah! Hesabı boşalttılar!
Önceki gün A.D. (41) isimli vatandaşı arayan telefon dolandırıcısı, kendisini bankacı olarak tanıtıp, çekilen kredilerin masraflarını geri ödeyeceklerini, ancak bunu yapabilmeleri için bankanın müşteri hizmetlerine mesaj atıp telefonuna gelen şifreyi kendisine bildirmesi gerektiğini söyledi.

Telefondaki dolandırıcıya inanan A.D., gelen şifreyi bankacı sandığı dolandırıcıya söyledi. Bir müddet sonra hesaba kredi masraflarını yatıracağını söyleyen dolandırıcılar, hesapta bulunan bin 300 lirayı kendi hesaplarına EFT yaptı.

Nilüfer ilçesinde de A.G. (61) isimli vatandaş dolandırıldı. A.G.'yi bir bankanın genel müdürlüğünden aradığını söyleyen kimliği belirsiz kadın dolandırıcı, hesabından onayı dışında para çekildiğini belirterek, kredi kartının iptali için şifresini istedi.

Telefondaki kadına inanan A.G. daha sonra bankayı aradığında hesabından 8 bin 500 lira EFT yapıldığını öğrenince soluğu karakolda aldı. Polis her iki dolandırıcılık olayıyla alakalı tahkikat başlattı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.