Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da yeni dolap: 'Parmak izi alacağız'

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde, polise başvuran bir kadın, telefonda kendisini polis olarak tanıtan zanlıya inanıp para ve altınlarını teslim ettiğini öne sürerek şikayetçi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2016 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2016 12:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da yeni dolap: 'Parmak izi alacağız'
Alınan bilgiye göre, kendisini polis olarak tanıtan bir kişi, telefonla Yunuseli Mahallesi'nde yaşayan Safiye Işık'ı (62) aradı.

Işık'a, bir kuyumcu soygununda kimliğinin bulunduğunu, evde ne kadar altın ve para varsa poşete koyması gerektiğini belirten zanlı, para ve altınları parmak izi aldıktan sonra iade edeceklerini söyledi.

Telefondaki kişinin dolandırıcı olabileceğinden şüphelenen Işık, telefonu kapattı. Art arda aramayı sürdüren zanlı, Işık'a kendisinin dolandırıcı olmadığını, altın ve paraları vermezse başına iyi şeyler gelmeyeceğini söyledi.

Sonunda ikna olan Işık, evdeki 3 bilezik, 7 küçük altın ve 3 bin lirayı poşete koyarak zanlıyla buluşmak için evin yakınındaki parka gitti. Parkta Işık'ın yanına yaklaşan ve bir saat sonra kendisini arayacaklarını söyleyen zanlı, poşeti alarak uzaklaştı.

Aradan bir saat geçmesine rağmen telefonu çalmayan Işık, zanlının kendisini aradığı telefon numarasına ulaşmaya çalıştı. Işık, telefonun sürekli kapalı olması nedeniyle dolandırıldığını fark ederek durumu polise bildirdi.

Polis ekipleri, zanlıyı yakalamak için çalışma başlattı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.