Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da yeni Adliye için tarih belli oldu

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik adliye binasının temelinin 2017 yılında atılacağını söyledi.Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın öncülüğünde, Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın’ın da önemli katkıları ile...

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2016 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2016 18:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da yeni Adliye için tarih belli oldu
Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik adliye binasının temelinin 2017 yılında atılacağını söyledi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın öncülüğünde, Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın’ın da önemli katkıları ile gündeme gelen Gemlik adliye binasının temel atımında önemli aşama kat edildi. Ankara’da Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüşen Yılmaz, Gemlik adliyesinin eski bulunduğu binanın deprem testinde dayanıksız çıktığını, yeni taşındığı yerde de kirada olduğunu ve fiziki durumunun Adliye için uygun olmadığını dile getirdi. Yılmaz, Bozdağ’dan 2017 yılı içerisinde atılacağının sözünü verdi.

Gemlik adliyesinin yapılmasında önemli aşama kaydeden Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, "Gemlik adliyesi ile alakalı zorlu bir süreci aştık. Destek verenlere teşekkür ediyorum. Gemlik’te bulunan kurumları yeni binalara taşımaya devam ediyoruz. Bu konular için de sıklıkla Ankara’nın kapısını aşındırıyoruz. Gemlik Devlet Hastanesi tamamlanmak üzere, hükümet konağı ve AVM’nin takasına kısa süre kaldı. İlçe tarım binası yapılıyor. emniyet müdürlüğü ile alakalı eski diş hastanesini düşünüyoruz. Belediye binamız ile alakalı askerlik şubesinin bulunduğu bölgeyi düşünüyoruz. Yakın zamanda tüm kurumlarımız modern binalarda hizmet verecek" dedi.

Gemlik adliyesinin önceki binası deprem riskinin en uç düzeyde hissettiğimiz binalarından biri olduğunu ifade eden Yılmaz, "Bu nedenle geçici önlem olarak kiraya taşımıştık. Yeni bina yapmak istediğimizde ilk adliye yerimiz uygun görülmedi, şimdiki yerimiz ise kabul edildi. Hisartepe’nin en güzel yerinde, ilçelerde bulunan en iyi adliyelerden birini yapacağız" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.