Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da yaşlıları "bedava" taşımayacaklar!

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, 400 bin TL'lik alacaklarını tahsil edemeyen halk otobüsçüleri, 65 yaş üzerindeki yolcuları ücretsiz taşımamaya hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2016 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2016 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da yaşlıları "bedava" taşımayacaklar!
Türkiye genelinde halk otobüsleri, 65 yaş ve üzerindeki vatandaşları ücretsiz taşıyor. Gemlik 73 No’lu Otobüs ve Minibüsçüler Kooperatifi, kendilerine devlet tarafından 15 aydır ödeme yapılmadığını iddia etti.

Konuyla alakalı açıklama yapan Otobüsçüler ve Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Ersel Dalgın, ‘’Resmi gazetedeki yazıya göre otobüs başına 750 TL gibi bir ücret düşüyor. Gemlik-Bursa hattında kişi başına ciddi maliyeti olmasına rağmen, bu ücrete ve hükümetimizin kararına razı olduk, yaşlıları taşımaya devam ettik. 15 aydır ödeme alamadık. Sadece şubat ayı paramızı alabildik. Aldığımız bilgilere göre, Bursa’da bulunan yeşil otobüsler, 65 yaş üzeri ödemelerinin tamamını almış. Konuyu sorduğumuzda valilikten bir memurun iki dosya arasında yaptığı hatadan dolayı ödemelerimizi alamadığımız söylendi. Memurun hatasını neden biz çekiyoruz? Zaten araç başına alacağımız aylık ücretler 65 yaş üzerinin bedelini asla karşılamıyor. Buna rağmen memurun hatasını esnafın çekmesine anlam veremiyoruz. Üyelerimiz ne derse onu yapacağız. 15 ay için toplam 400 bin TL civarında alacağımız var. Üyelerimiz şikayetçi. Toplantı yapacağız, üyelerimiz ne karar verirse uyacağız. Buna 65 yaş üzerinin taşınmaması da dahil’’ dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.