Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da yaşanılabilir bir şehir mümkün

Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’yı daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için sürdürdüğü çalışmalar kapsamında, kırsal kalkınma adımları öne çıkıyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2016 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2016 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da yaşanılabilir bir şehir mümkün
Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’yı daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için sürdürdüğü çalışmalar kapsamında, kırsal kalkınma adımları öne çıkıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kırsal kalkınma faaliyetleriyle kırsaldan kente göçü önleyerek üreticinin daha çok kazanmasını ve kırsaldaki hayat kalitesinin daha da arttırılmasını hedeflediklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmayı hedef alan hizmetlerine aralıksız devam ediyor. Kırsal kesimde yaşanan göçün önlenmesi için üreticiyi destekleyen Büyükşehir Belediyesi tarafından çiftçilere bugüne kadar çilek fidesi, arı kovanı, koyun ve yem dağıtımı, sera naylonu, çatı malzemesi, buzağı kulübesi, koza askısı, ceviz fidanı gibi pek çok destek sağlandı. Altepe, Bursa’da ‘bütünşehir’ uygulamasının ardından 17 ilçe bin 70 mahallenin de Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğuna girdiğini söyleyerek, “Artık şehrimizin her alanda gelişip kalkınması Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde oluyor. Bu kapsamda tarımda, ticarette, turizmde, sanayide ve her alanda Büyükşehir Belediyesi öncülük yapıyor. Şehrin daha gelişmesi, ekonomik anlamda daha çok üretmesi ve kalkınması amacıyla öncü adımlar atıyoruz” dedi.

“Üretici hakkında her şey bizi ilgilendiriyor”
Kırsal kesime yönelik çalışmalarında öncelikle Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Tarım A.Ş.’yi kurduklarını belirten Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak üretici birlikleriyle, çiftçiyle koordinasyon halinde daha fazla üretebilmek, onlara katkı sağlamak amacıyla çalışıyoruz. Artık üretici hakkında her şey bizi ilgilendiriyor. Çiftçilik yapan vatandaşımızın iyi tarım yapabilmesi, tarlalarına ulaşabilmesi, yolların yapılması, altyapının oluşturulabilmesi, tarlaların sulanabilmesi ve kuru tarımdan sulu tarıma geçilebilmesi, göletlerin yapılması Büyükşehir Belediyesi programında. Vatandaşların uzun yıllardır beklediği hizmetler artık yerel yönetimler tarafından yapılıyor” diye konuştu.

Çalışmalarıyla üretimde kaliteyi arttırmayı hedeflediklerini belirten ve "Amaç üreticinin kazanması" diyen Başkan Altepe, “Üreticilere tüm alanlarda destek veriyoruz. İl Özel İdaresi döneminde atılmayan adımlar artık Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri tarafından atılıyor. Bu yeni sistemin de faydasını köylümüz ve çiftçimiz görüyor. Büyükşehir Belediyesi her yerde, tüm köylerimizde üreticinin yanında” dedi.

Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kesimde üretimle ilgili her türlü malzeme desteğinden yol düzenleme ve altyapı çalışmalarına kadar her konuda hizmetleri gerçekleştirdiklerini de belirtti. Kırsal kalkınma çalışmalarının temelinde göçün önlenmesini hedeflediklerini ifade eden Altepe, “Kırsaldan şehir merkezine devamlı göç var. Köylerimiz boşalıyor. Bursa’da köy nüfusu yüzde 10’lara indi. Köylerin hem ekonomik hem de sosyo-kültürel anlamda desteklenmesi, köylerdeki hayat kalitenin artması, şehir merkezindeki imkanların mümkün olduğu kadar köylerde sunulması gerekiyor. Öncelikle istihdam önemli, vatandaş kendi bahçesinde tarlasında kazansın ki köyler göç vermesin. Bu konuda her alanda yoğun çalışmamız var. Herşey üreticimizin ve köylümüzün daha fazla kazanması için” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.