Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da yakalanan Albay reddetti!

Darbe girişiminden sonra Bursa'da gözaltına alınan İl Jandarma Alay Komutanı Yurdakul Akkuş, suçlamaları kabul etmeyerek, gelen emirden haberi olmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2016 20:16
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 20:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da yakalanan Albay reddetti!
Darbe girişiminin ardından Bursa'da gözaltına alınan 13 kişi, cumhuriyet başsavcılığındaki ifadelerinin ardından tutuklanma talebiyle 4. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Akkuş'un soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına verdiği ifadesinde ise, "Ertesi gün (16 Temmuz) yıllık izne çıkacaktım. Ancak, nizamiyeden bir başçavuş telefonla beni aradı. Bana bir sarı zarf geldiğini söyledi. Sarı zarfın içinde üç tane yazılı kağıt vardı. Onların iki tanesini bana whatsaptan gönderdi. Üçüncüsünün önemli olduğunu söyleyerek nizamiyeye gelmemi istedi. Ben de nizamiyeye gittim. Zarftan çıkan üç kağıdın birinde, izinlerin iptali, diğerinde kuvvet komutanlarının isimleri, üçüncü kağıtta ise, Türkiye genelindeki atamaların isimleri bulunuyordu. O sırada Garnizon Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık da nizamiyeye geldi. Kağıdı ona da gösterdim. Sonra komutanım bana, 'Sen kimsin, ben ne seni, ne de darbecileri tanıyorum' dedi. Ben de kendisine, 'Benim konuyla ilgili bilgim yoktu. Ben de sizinle birlikte öğrendim bu mesajların bana geldiğini' dedim. Komutanım, 'Madem izinlisin evine git' dedi. Ben eve giderken de, kendisi Bursa Valisi İzzettin Küçük ile Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Şahin'e haber vermiş. Daha sonra ben de evime giderken vali bey ile başsavcıyla telefonla görüştüm. Bana emniyete hemen gelmemi söylediler. Ben de eve gidip, birkaç bir şey alıp geleceğimi söyledim. Daha sonra evime gittim. Polisler evime gelince de zorluk çıkarmadan teslim oldum. Darbeyle alakam yoktur” dediği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.