Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da vahşi cinayette flaş gelişme!

Bursa'da oto kiralama anlaşmazlığı sebebiyle işlendiği iddia edilen cinayetle alakalı duruşma başladı. Mahkeme heyeti, 4 tutuklu sanıktan 2'sinin tahliyesine karar verirken, duruşma ileri bir tarihe ertelendi. Diğer iki sanık ise, küfürleşme sonrasında şahsı bıçakladıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2016 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2016 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da vahşi cinayette flaş gelişme!
Olay, 4 Ocak Pazartesi günü saat 01.00 sıralarında merkez Osmangazi ilçesi Demirkapı Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, merkez Osmangazi ilçesi Demirkapı Mahallesi Demirkapı Caddesi’nde, bıçaklanarak öldürülen ve sırtında “Only god can judge me” yazılı dövmesi olduğu tespit edilen ceset bulunmuştu. Olayın ardından tahkikatını yoğunlaştıran Cinayet Büro Amirliği ekipleri, ölen şahsın Gökhan Şen (25) olduğunu belirledi. Olayla alakalı gözaltına alınan Volkan B. (23), Ömer G. (25), Hasan Can A. (19) ve Yasin A. (23) tutuklandı. Olayın oto kiralama meselesi yüzünden meydana geldiği iddia edildi.

“Volkan ile beraber Gökhan’a bıçak salladık”
Sanıkların yargılanmasına Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı. Volkan B. ile Ömer G., kasten adam öldürmek suçundan müebbet, diğer 2 sanık Yasin A. ve Hasan Can Arslan adam öldürmeye yardım etmek suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıktı. Davaya ölen şahsın annesi Zübeyde, babası Muhlis Şen ve yakınları ile tutuklu sanıkların yakınları katıldı. Duruşmada konuşan Ömer B., “Olay günü araçla geziyorduk. Volkan’ın kiralık verdiği aracı gördük. Sonra Volkan, aracı önüne kırdı. Ardından Demirkapı Mahallesi’nde Gökhan Şen ile buluştu. Gökhan ile Ömer kavga etmeye başladı. Bende kavgayı ayırmak için araçtan bıçağı aldım. Volkan ile beraber Gökhan’a bıçak salladık” dedi.

Mahkeme karıştı
Öte yandan tutuklu Volkan B.’nin ifadesi alınırken mahkeme salonunda sanık ile müşteki yakınları arasında tartışma çıktı. Mahkeme heyeti, yakınlarını dışarı çıkarılmasını istedi. O sırada yaşanan arbedeyi sonlandırmak için polis salonda biber gazı kullandı. Bu şekilde yakınları dışarıya çıkartıldı. Mahkeme heyeti ve Adalet Meslek Yüksekokulu’nda staj gören ve davayı takip eden öğrenciler de biber gazından nasibini aldı. Mahkeme heyeti, bunun üzerine duruşmaya bir süre ara verdi.

“Birkaç kez alttan eğilerek, bıçağı vurdum”
Tutuklu sanıklardan Volkan B., “Araçla geziyorduk. Benim kiraladığım aracı gördüm. Sonra takip ettik. Aracın içerisinde Şinasi K., tanımadığı bir kız ve genç vardı. Genç olayın ardından uzaklaştı. Daha sonra İkram A., benim aracı aldı ve kızı istediği yere bırakmasını söyledim. Ben Ömer G., Yasin A., Hasan Can A. ve Şinasi Kurt ile birlikte Demirkapı Mahallesi’ne Gökhan Şen’in yanına gittik. Ben araçtan dışarıya çıktığım sırada Gökhan geliyordu. Benim yanıma gelince küfürler etti. Ben Gökhan’ın koluna girdim ve bana vurmaya başladı. 4-5 metre aşağıya indik. Yasin ve Ömer yanıma geldi. Yasin, maktulü itekledi. O sırada Gökhan elini beline attı. Belinde bıçak gibi bir şey vardı. Bende bıçak çektim. Birkaç kez eğilerek, alttan vurdum. Ömer’de üst tarafa doğru vurmaya başladı. Daha sonra kaçtık” diye konuştu.

“Volkan eğilerek, Ömer ise ayakta Gökhan’a bıçak sallıyordu”
Tutuklu sanıklardan Yasin A. ise, “Araçta geziyorduk. Volkan, kendi aracını görünce takibe aldı. Bir müddet sonra aracın önünü keserek durdurdu. Volkan ve Şinasi konuşmaya başladılar. Volkan, Şinasi'den parasını istiyordu. Ardından Şinasi, ‘Gökhan, aracın kiralama parasını ayarlayacak. Gidip konuşalım’ dedi. Volkan, İkram’dan aracı alıp, bayanı istediği yere bırakmasını söyledi. Ondan sonra İkram bizim yanımızdan ayrıldı. Biz, Demirkapı Mahallesi’ne gittik. Telefonla Gökhan’ı aradılar. Gökhan, Volkan’ın yanına küfür ederek geliyordu. Volkan parasını istediği sırada tartışıp kavga ettiler. Bunun üzerine Ömer de Volkan’ın yanına gitti. Bende olayın büyümemesi için gittim ve Volkan’ı sola, Gökhan’ı sağ tarafa itekledim. Tartışma sırasında Ömer ve Volkan’da bıçak görünce kendimi geriye attım. Volkan eğilerek, Ömer’de ayakta Gökhan’a bıçak sallıyordu” diye konuştu.

“Bıçağı görünce korktum”
Hasan Can A. ise, “Gezerken Volkan aracı gördü ve önüne kırdı. Daha sonra diğer araçtaki Şinasi bizim araca bindi. Demirkapı Mahallesi’ne gitti. Ömer ile Gökhan tartışarak aşağıya geliyordu. Volkan ile Yasin yanlarına gitti. Ancak Yasin’in vurma durumu olmadı. Bıçak görünce ben korktum. Ardından Volkan bel altına, Ömer’de Gökhan’ın sırt kısmına bıçağı vuruyordu. Olayın ardından araca bindik ve uzaklaştık” şeklinde konuştu.

2 sanığa tahliye
Sanıkların ve müşteki yakınlarının ifadelerinin ardından mahkeme heyeti duruşmaya yine bir süreliğine ara verdi. Aranın ardından Şinasi K. ve İkram A.'nın tanık olarak zorla getirilmelerine, sanıkların ve Gökhan Şen’in TİB’e bildirilerek, sim kartlarının incelenmesine, Ömer G. ile Volkan B.’nin tutukluluk hallerinin devamına, diğer 2 sanık Yasin A. ile Hasan Can A.’nın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.