Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da Ulubatlı'ya vefa...

İstanbul’un fethinde Bizans surlarına İslam sancağını diken Ulubatlı Hasan’ın doğduğu köyün camii yeni haliyle ibadete açıldı.Bursa’nın Karacabey ilçesinde yer alan caminin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2016 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2016 18:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da Ulubatlı'ya vefa...
İstanbul’un fethinde Bizans surlarına İslam sancağını diken Ulubatlı Hasan’ın doğduğu köyün camii yeni haliyle ibadete açıldı.

Bursa’nın Karacabey ilçesinde yer alan caminin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaklaşık 200 yıl önce yapılan ve 50 yıl önce elden geçirilen tarihi caminin orijinaline uygun olarak bir kez daha hizmete alındığını söyledi. Yapılan düzenlemeler sonrasında içi, dışı, çevresi ve müştemilatıyla tarihi caminin Ulubatlı Hasan’a ve Bursa’ya yakışır hal aldığını kaydeden Başkan Altepe, “İnsanların buluştuğu, yol üzerindeki en nezih mekanlardan biri oldu. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. Başkan Altepe, camilerin Müslümanların prestij mekanları olduğunu belirterek, “Burası bizim gururumuz. Müslümanların günde 5 vakit toplanıp istişare ettiği bu mekanlar, millet olarak bizim yüz akı mekanlarımız” diye konuştu.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ise, İstanbul’un surlarına bayrağı diken Ulubatlı Hasan’ın kendileri açısından önemli olduğunu dile getirerek, Büyükşehir ile Karacabey belediyelerinin desteğiyle bölgenin hak ettiği yatırımlara bir bir kavuşacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından 200 yıllık camide ilk cuma namazı kılındı.Uluabat Mahalle Muhtarı Mesut Altınok tarafından Başkan Altepe’ye teşekkür plaketi verildi. Uluabat Camii ile çevre düzenlemesi yaklaşık 1 milyon TL’ye mal oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.