Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da tarihi dönüşümde hazırlıklar tamam!

Yıldırım Belediyesi’nin hazırladığı kentsel dönüşüm projesiyle ilçenin kanayan yarası haline gelen çarpık yapılaşma yerini modern binalara bırakacak.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2016 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2016 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da tarihi dönüşümde hazırlıklar tamam!
Yıldırım’ın yüzde 33’ünü kapsayan kentsel dönüşüm projesinde önemli bir adım daha atıldı. Türkiye’de bir ilk olacak ve Mevlana, Ulus, Yavuzselim, Şirinevler, Hacivat ve Çınarönü mahallelerini kapsayan kentsel dönüşümün projeleri Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali tarafından imzalandı.

Seçimlerde vatandaşların refah seviyesini yükseltecek bir şehir vaat ettiklerini hatırlatan Başkan Edebali, bunu gerçekleştirmek için bütün hizmetlerinin doğru planlanması gerektiğinin altını çizdi. Doğru projeleri doğru zamanlama ile hayata geçirmek için ince eleyip sık dokuduklarını vurgulayan Başkan Edebali, “İlçemizin üçte birini kapsayan kentsel dönüşüm projesinde daha önce de Mevlana ve Ulus mahallelerindeki 14 hektarlık bölgenin tapusunu alarak önemli bir meseleyi çözmüştük. Artık planlama aşamasını geride bıraktık, sıra uygulamada” dedi.

Türkiye’nin deprem kuşağında yer aldığına ve bundan dolayı önceliğin güvenli konutlar olduğuna işaret eden Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’daki kentsel dönüşüm projesi ihtiyaç değil bir zarurettir. Yeni bir şehir inşa edeceğiz. Burada zor olan binaları yapmak değil, insanları mutlu edecek, çağın ihtiyacına uygun yaşama alanlarını planlamak. Planlama konusunda çok daha hassas davranıyoruz. Hedefimiz bugünü kurtarmak değil, güvenli ve sağlıklı yarınları inşa etmek” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.