Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da Sular Vadisi’nin startı verildi

Yıldırım Belediyesi, Sular Vadisi Doğa Parkı projesine için ilk kazmayı vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2016 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2016 19:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da Sular Vadisi’nin startı verildi

Yenimahale’de 28 bin metrekare alan üzerine yapılacak proje kapsamında kamulaştırılan 144 binanın yıkımı törenle başlatıldı. Projenin sadece Yenimahalle için değil, Karamazak, Piremir, Namazgah, Teferrüç, Umurbey ve Kurtoğlu mahallelerine değer katacağını söyleyen Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Göreve talip olduğumuzda ideal şehir Yıldırım’ vizyonumuzda yer alan Sular Vadisi Doğa Parkı ve Rekreasyon Alanı projemizin ilk adımını atarak bir taahhüdümüzü daha yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Attığımız her adımda olduğu gibi bu projemizi de kendi fikirlerimiz doğrultusunda değil, bölge sakinlerimizle, mesai arkadaşlarımızla istişarelerde bulunarak, onların istek ve görüşleri doğrultusunda ortak akılla yapıyoruz” dedi.


UYGULAMA DÖNEMİNE GEÇİYORUZ
Plansız bir şehri planlı bir yaşam alanı haline getirmenin yeni bir şehir inşa etmekten daha zor ve meşakkatli olduğuna değinen Başkan Edebali, “İnsan ve şehir tek yumurta ikizleri gibidir. Biri mutluysa diğeri de mutludur. Geride bıraktığımız 2 buçuk yıl boyunca yaşam standartları yüksek bir Yıldırım’ı oluşturmak için insanlarımızı mutlu etmek adına Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm hamlelerinden birisini planladık. İlçemizin yarısına yakının imar planlarını yeniden düzenliyoruz. Bunu yaparken de mekânsal ve sosyal değişimi birlikte yürütüyoruz. Böylece ilçemiz bir taraftan planlı bir şehir haline dönüşürken diğer taraftan da kültürel ve sanatsal etkinliklerin merkezi haline geliyor. Görev süremizin 2 buçuk yıllık ilk döneminde çağdaş, modern Yıldırım’ı planladık. Bundan sonraki 2 buçuk yılda ise bu planlarımızı uygulamaya geçirerek Yeni Yıldırım’ı inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.


Sular Vadisi Doğa Parkı projesinin mekânî ve sosyal dönüşümün unsurlarını bünyesinde barındıran önemli bir çalışma olduğuna değinen Başkan Edebali, “Bölgeyi beton yığını görüntüsünden kurtararak ve yeşille mavinin buluştuğu tematik bir yer haline getireceğiz. Proje tamamlandığında bölgenin değeri artacağı gibi refah seviyesi de büyük ölçüde yükselecek. Yıldırım’a nefes aldıracak proje tamamlandığında sadece Yıldırım’a değil Bursa’ya değer katacak bir eser ortaya çıkmış olacak” şeklinde konuştu.


YILDIRIM KABUĞUNU KIRIYOR
Projenin Türkiye’ye örnek olacağını kaydeden Başkan Edebali, “Sular Vadisi Doğa Parkı içinde teras kademeli oturma alanları, babil bahçesi- seyir terasları, doğal göl, gölgeli oturma bölümü, revan köşkleri ve yol boyu dinlenme köşeleri, havuzlar, şelaleler, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, cami, Osmanlı çeşmesi, belediye hizmet binası, aletli jimnastik köşesi ve maket evcil hayvan bahçesi gibi birimler yer alacak” diye. Yıldırım’ın her geçen gün değiştiğini ve güzelleştiğini aktaran Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın da “Planlı yapılaşmasıyla kültürel etkinlikleriyle Yıldırım kabuğunu kırıyor. Değişimi her geçen gün daha çok belirginleşiyor. Yıldırım’a kazandıklarından dolayı Yıldırım belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve ekip arkadaşlarını kutluyorum” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.