Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da STK’lardan ortak tepki

Bursa’nın İnegöl ilçesinde sivil toplum örgütleri darbe girişimine tepki gösterdi.İnegöl Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, Başkan Yardımcısı Alper Taban, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile bir araya gelerek ortak...

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2016 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2016 12:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da STK’lardan ortak tepki
Bursa’nın İnegöl ilçesinde sivil toplum örgütleri darbe girişimine tepki gösterdi.

İnegöl Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, Başkan Yardımcısı Alper Taban, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile bir araya gelerek ortak basın açıklaması yaptı. İnegöl Sivil Toplum Platformu adına basın açıklamasını okuyan Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, 15 Temmuz Cuma günü Türk Silahlı Kuvvetleri içinde yuvalanmış, çeşitli rütbelerdeki bir grup illegal çete üyesinin darbe girişiminde bulunduğunu belirterek, “Ankara ve İstanbul başta olmak üzere bütün yurtta, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait F-16 uçağı, Tank, top, helikopter ve çeşitli savaş silahları ile darbeye direnen millete saldırmışlar ve milletin namusu olan parlamentoya bomba atmışlardır. Bu darbecilere direnen milyonlarca kahraman milletimizden 208 kişi şehit olmuş ve bin 400 kadar insanımız da yaralanmıştır. Türk milleti, devletiyle ve milletiyle el ele vererek tarihi bir dayanışma örneği göstermiş ve darbecileri kısa bir süre içinde bozguna uğratmıştır. Büyük bir azim ve kararlılıkla meydanlara çıkan halkımız, devletine sahip çıkmış ve bu destansı mücadelesiyle tüm dünyaya vatan savunması dersi vermiştir” dedi.

Farklı fikirlerde olan basınının da darbeye karşı tek ses olarak büyük bir mücadele örneği gösterdiğini ifade eden Cerrah, “Parlamento içindeki ve dışındaki siyasi partilerimiz, darbecilere karşı tek ses, tek yürek olarak asla unutulmayacak bir duruş sergilemişlerdir. Hizmet diyerek yola çıkan ve merkezi Pensilvanya’da olan bu paralel çetenin, amacının ne olduğu ve nelere hizmet ettiği bir kez daha ortaya çıkmıştır. Hiç çekinmeden halkına kurşun sıkan, bombalayan bu paralel çete üyeleri dünyada benzeri olmayan bir hainlikle utanç tarihe geçmişlerdir. Türk milletinin gözünde Fethullah Gülen ve çetesinin, Abdullah Öcalan ve çetesinden asla bir farkı kalmamıştır. Millet olarak en büyük beklentimiz, devletine ve milletine silah çeken bu hain çete üyeleri ve destekçileri bir an önce yargılanmalı ve hak ettikleri en büyük cezaya çarptırılmalıdır” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.