Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da soydaşlar sandığa gitti

İnegöl’de ikamet eden ve çifte vatandaşlığı bulunan Bulgaristan göçmeni soydaşlar, Bulgaristan’da 6 Kasım 2016 Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için sandık başına gitti. Soydaşlar, Akhisar İlkokulu’nda kurulan sandıkta...

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2016 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2016 21:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da soydaşlar sandığa gitti
İnegöl’de ikamet eden ve çifte vatandaşlığı bulunan Bulgaristan göçmeni soydaşlar, Bulgaristan’da 6 Kasım 2016 Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için sandık başına gitti. Soydaşlar, Akhisar İlkokulu’nda kurulan sandıkta oylarını kullanırken, seçime katılım yoğun oldu.

İnegöl’de ikamet eden yaklaşık 3 bin Bulgaristan vatandaşının oy kullanması beklenen seçimler öncesinde, İnegöl’de Akhisar İlkokulu’nda bir sandık kuruldu. Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı memurlarının görevlendirildiği söz konusu okula giden vatandaşlar, devletin verdiği kimliklerle oylarını kullandılar. Saat 07.00’de başlayıp, 20.00’de son bulan Türkiye’deki seçimler, toplam 35 sandıkta gerçekleştirildi.

Oy kullanmak için gelen vatandaşlara yardımcı olan Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) İnegöl Şubesi Başkanı Mustafa Kahraman, “Bulgaristan seçimlerinde bugün Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turu yapılıyor. 23 aday içerisinde bir aday yüzde 50’yi yakalayamazsa. seçim ikinci tura kalacak. İkinci tura kalınırsa iki aday önümüzdeki hafta ikinci turda seçime girecek. Bulgaristan seçim yasası değişti. İki seçimde oy kullanamayan seçmenler üçüncü seçimde seçmen sandığında adlarının silinmesiyle karşı karşıyalar. Bu seçimler bizim açımızdan bu anlamda önemli. Çifte vatandaşlık hakkı olan Bulgaristan vatandaşlarımızı burada oy kullanmaya davet ediyoruz” dedi.

Sandık sayısı düştü
Seçim sandık sayısının olağanüstü düştüğünü ifade eden Kahraman, "Bir önceki seçimde Türkiye’de 136 sandık açılmıştı. Bu seçimde 35’le sınırlandırdılar. Bursa’da da önceki seçimde 35 sandık açılmıştı. Şu anda 8 sandık açıldı. Dolayısıyla belli bir yoğunluk olacaktır. Bu yoğunluğu elimizden geldiğince işler hale getirmeye çalışıyoruz. Bizim için önemli olan vatandaşlarımızın buraya gelip oy kullanması, ‘biz de burada varız’ demiş olmaları. Buradan İnegöl Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a teşekkür etmek istiyorum. Bundan önce olduğu gibi şimdi de yanımızdalar ve bizlere sandıklara gidilmesi hususunda ulaşım desteği sağlıyorlar. Belediyemiz 6 Kasım 2016 Pazar günü sandıkların açılacağı sabah 07.00 ila oy verme işleminin sona ereceği 20.00 saatleri arasında soydaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı Yenice’den Akhisar’a, Akhisar mahalle içerisinden de seçimin yapılacağı okula her saat başında ücretsiz olarak otobüs kaldırılarak, soydaşlarımızın oy kullanmaları sağlandı" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.