Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da Somuncu Baba Evi ve Fırını’na ziyaretçi akını

Osmangazi Belediyesi tarafından restore edilerek yeniden ayağa kaldırılan Somuncu Baba Evi ve Fırını, ziyaretçi akınına uğruyor. Ramazan ayının ilk gününde hizmete açılan tarihi mekanı her gün yüzlerce kişi ziyaret ederek dualar ediyor.Yıldırım...

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2016 20:28
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2016 22:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da Somuncu Baba Evi ve Fırını’na ziyaretçi akını
Osmangazi Belediyesi tarafından restore edilerek yeniden ayağa kaldırılan Somuncu Baba Evi ve Fırını, ziyaretçi akınına uğruyor. Ramazan ayının ilk gününde hizmete açılan tarihi mekanı her gün yüzlerce kişi ziyaret ederek dualar ediyor.

Yıldırım Bayezid Han tarafından 1399 yılında yaptırılan Ulucami’nin inşaatı sırasında işçilere ekmek dağıtan Şeyh Hamid-i Veli Somuncu Baba’nın Evi ve Fırını, Osmangazi Belediyesi tarafından yenilenerek ayağa kaldırıldı. 600 yıllık tarihi yapı, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Ramazan ayının ilk gününde kapılarını ziyaretçilere açtı. Evliyalar şehri, Bursa’nın en önemli manevi şahsiyetlerinden birisi olan Somuncu Baba’nın Evi ve Fırını, hizmete açıldığı ilk günden itibaren ziyaretçi akınına uğruyor. Sadece Bursa’dan değil, Türkiye’nin farklı şehirlerinden, hatta yurtdışından bile her gün birçok insan, manevi değeri yüksek olan mekanı ziyarete geliyor. Somuncu Baba’nın evinin yanı sıra, fırın ve çilehaneyi de gezen vatandaşlar, yetkililerden Somuncu Baba hakkında detaylı bilgiler alırken, dualar ederek tarihi mekandan ayrılıyor.

"Somuncu Baba Evi ve Fırını Bursa’nın tarihi ile bütünleşmiş bir mekan"
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Türkiye’de tarihi mirasın sahiplenmesi noktasında önemli projelere imza atan bir belediye olduklarını ifade ederek, “Somuncu Baba Evi ve Fırını, tarihi kimliğini korumuş orijinal bir bina. Bursa’nın tarihi ile bütünleşmiş bir mekan. Bu tarihi mekanın birinci etap restorasyon çalışmalarını tamamlayarak Ramazan ayının ilk iftarıyla birlikte hizmete açtık. Bizler, duvardaki sıvıları kazıyarak binanın orijinal halini ortaya çıkardık. Fırının ve çilehanenin 600 yıl önceki halini günümüze taşıdık. Vatandaşlarımızın da bu manevi değeri yüksek mekanı ziyaret ediyor olması bizleri mutlu ediyor. Doğru çalışmalar yaptığımızı gösteriyor. İnanç turizmi adına büyük önem taşıyan Somuncu Baba Evi ve Fırını’na tüm vatandaşlarımızı bekliyorum” diye konuştu.
Somuncu Baba Evi ve Fırını’nı ziyaret eden vatandaşlar da manevi değeri yüksek bu mekanın restore edilmesinden dolayı büyük mutluluk duyuyor.

Restorasyondan önce bu tarihi mekanın taşıdığı önemli maneviyata yakışmayan görüntüde olduğu belirten ziyaretçiler, Somuncu Baba Evi ve Fırını’nın yenilenmesi adına yürüttüğü çalışmalardan dolayı Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.